Demonstrațiile pro-Ucraina adună sute de mii de oameni pe întreg globul

Cel puțin 100 de mii de oameni s-au strâns în fața Porții Brandenburg din Berlin pentru a susține Ucraina și a condamna acțiunile Rusiei. În același timp, parlamentul german a aprobat prin vot crearea unui fond special pentru forțele armate germane, cu un buget de 100 de miliarde de euro.

La Londra, zeci de mii de oameni au inundat Piața Trafalgar cu steaguri ucrainene și afișe. Mesajele sunt transmise în fiecare limbă, inclusiv în română. Un protestatar român a venit la demonstrație cu un afiș cu textul „Alături de Ucraina. Stop the War!"

Georgienii s-au strâns din nou în numere mari în Piața Libertății din Tbilisi și în fața parlamentului pentru a susține ucrainenii.

În Belarus a avut loc duminică referendumul constiuțional, un vot despre care observatorii internaționali spun că va consolida și mai mult puterea lui Lukașenko asupra țării. Cu toate acestea, câțiva oameni s-au strâns la Minsk pentru a condamna invazia rusească din Ucraina.

Până și în Thailanda, la Bangkok au demonstrat duminică pentru pace în jur de 50 de persoane.

O femeie este arestată cu greu de poliție la Sankt Petersburg, 27 februarie.
Mulți ruși nemulțumiți de acțiunile propriului guvern protestează de la începutul invaziei. Cel puțin 3.000 de protestatari au fost arestați în câteva zile în peste 30 de orașe din întreaga Rusie. 

O altă rusoaică este arestată protestând în orașul Kazan, capitala republicii semi-autonome Tatarstan. 27 februarie.

Mii de oameni s-au strâns la Atena pentru a protesta. Au avut loc mai multe adunări separate, printre care una organizată de Partidul Comunist și una de partidul din opoziție SYRIZA.
Cel puțin zece cetățeni greci au fost uciși în Ucraina după ce au fost loviți de bombele armatei ruse pe 26 februarie.

Mii de oameni au ieșit în stradă în Lituania. La Vilnius, Svetlana Țihanovskaia, liderul opoziției belaruse în exil, s-a adresat mulțimii și a condamnat implicarea Belarusului în război.

Între 60 și 80 de mii de oameni au demonstrat și la Praga. Deși au trecut peste 50 de ani, cehii încă se confruntă cu amintirile invaziei sovietice din 1968, așa că întreaga țară și-a arătat sprijinul absolut față de Ucraina.
Peste un sfert de milion de ucraineni locuiesc în Cehia, care găzduiește și o populație rusă semnificativă. La protest a participat un număr mare de ruși.

O mână de oameni s-au strâns la Johannesburg, în Africa de Sud, lângă statuia fostului președinte Nelson Mandela.

La Bogota, în Columbia, oamenii au protestat războiul provocat de invazia rușilor. Președinții din Columbia, Argentina și Chile au cerut retragerea armatei străine de pe solul ucrainean.

Mii de oameni s-au strâns în Spania, demonstrând pentru pace la Madrid și Barcelona. Protestelor li s-a alăturat și actorul Javier Bardem.

Monumentul Armatei Sovietice din Sofia, Bulgaria a fost vandalizat cu câteva zile în urmă. Soldații sunt acum pictați în culorile steagului Ucrainei. Autoritățile bulgare au luat în calcul opțiunea îndepărtării monumentului.

La Roma, în Piazza della Repubblica și alte locații din oraș, s-au strâns din nou mii de oameni pentru a cere sfârșitul războiului. Adunări similare au avut loc și în alte orașe din Italia.