Ucraina atacă un depozit rusesc de petrol aflat la 1.500 km de graniță. Kievul, atacat a treia oară în patru zile

O imagine din satelit arată fum și foc ieșind dintr-un depozit de petrol, în Astahov, districtul Kamenski, regiunea Rostov, Rusia. 28 august 2024

Armata ucraineană a anunțat joi (29 august) că a atacat un depozit de artilerie și două depozite de petrol din Rusia. Atacul asupra depozitului de petrol Atlas din regiunea Rostov a provocat un incendiu.

Oficialii militari ucraineni au spus că armata a atacat aerian și instalația petrolieră Zenit din regiunea Kirov din Rusia, aflată la aproximativ 1.500 km nord-est de granița cu Ucraina. De asemenea, a fost vizat și un depozit de artilerie din regiunea rusă Voronej, transmite Reuters.

Atacurile ucrainene de joi asupra depozitelor de petrol și militare din Rusia vin după ce, miercuri, autoritățile ruse au anunțat că dronele ucrainene au provocat un incendiu la un depozit de petrol din Rostov. Autoritățile locale au precizat că nu au fost victime.

Tot miercuri, guvernatorul regiunii Kirov, Alexander Sokolov, a declarat că atacul cu drone asupra unui depozit de produse petroliere din orașul Kotelnici nu a provocat incendii sau victime.

În Voronej, regiune învecinată cu Ucraina, guvernatorul Alexander Gusev a spus că resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu „în apropierea obiectelor explozive”, dar nu au explodat.

Ucraina a doborât aproximativ 15 drone lansate asupra Kievului

Apărarea aeriană ucraineană a doborât joi aproximativ 15 drone lansate de Rusia în cel de-al treilea atac asupra capitalei ucrainene din ultimele patru zile, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare din Kiev, potrivit Reuters.

Apărarea antiaeriană ucraineană caută drone pe cerul Kievului în timpul unui atac cu drone rusești. 29 august 2024.

Resturile dronelor doborâte au deteriorat o clădire de apartamente și au provocat un incendiu într-o clădire nerezidențială, care a fost stins, a adăugat Popko.

La rândul lui, guvernatorul regional din Kiev, Ruslan Kravcenko, a declarat că dronele rusești doborâte nu au provocat daune infrastructurii critice din regiune, iar autoritățile municipale și regionale nu au raportat victime.

În toată țara, autoritățile militare ucrainene transmit că apărarea antiaeriană a doborât două rachete și 60 de drone în atacul Rusiei din noaptea de miercuri spre joi.

Mai multe
Mai multe

Un mort, doi răniți în atacurile asupra Belgorodului din Rusia

O persoană a fost ucisă și două rănite în atacurile asupra regiunii Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a declarat joi guvernatorul regional.

Viaceslav Gladkov a declarat pe Telegram că „orașul Șebekino a fost vizat de forțele ucrainene”. Alte două persoane au fost spitalizate cu răni provocate de schije, a spus el, în timp ce atacurile aeriene au avariat și o clădire administrativă.

Ministerul rus al Apărării a transmis joi că a doborât o dronă deasupra regiunii Belgorod în timpul nopții.

Alte două drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, care se învecinează și cu Ucraina, iar alte trei au fost neutralizate deasupra Crimeii anexate, a mai declarat ministerul într-un comunicat.

Îți mai recomandăm Cel puțin nouă persoane au fost ucise în estul Ucrainei. Depozit rusesc de petrol, incendiat

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.