Iohannis, la summit-ul ONU pentru Dezvoltare Durabilă: România și-a atins peste 60% din obiectivele pentru 2030

Președintele Klaus Iohannis la summit-ul liderilor cu privire la obiectivele de dezvoltare durabilă fixate de ONU pentru 2030.

România și-a atins peste 60% din țintele naționale cu privire la dezvoltarea durabilă pe care și le-a fixat pentru 2030, a spus președintele Klaus Iohannis la un summit pe această temă desfășurat marți, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

România a făcut progrese importante în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de ONU ca ținte de atins până în 2030, reiese dintr-un raport național realizat anul acesta, a spus președintele Iohannis.

Potrivit lui, progresele se referă la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice.

„România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023”, a transmis președintele român, în cadrul summit-ului cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire.”

„Printre realizările noastre de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat și eu, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experților în dezvoltare durabilă; și stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă”, a detaliat Klaus Iohannis.

Totodată, România a adoptat strategii și angajamente cu privire la adaptarea la schimbările climatice, educația pentru mediu dar și economia circulară, a mai transmis șeful statului.

El a mai subliniat că pentru atingerea obiectivelor ONU pentru 2030 va trebui întărită cooperarea internațională între state.