Directorul Moderna afirmă că vaccinul oferă imunitate pentru "câțiva ani"

Vaccinul dezvoltat de Moderna a fost aprobat miercuri pentru utilizare în Uniunea Europeană

Vaccinul dezvoltat de Moderna oferă protecție pentru un număr de ani, afirmă directorul executiv al companie, care arată că mai multe date trebuie analizate înainte de o concluzie certă, potrivit agenției Reuters.

Compania biotehnologică din SUA, care a uimit lumea anul trecut, venind cu un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit miercuri aprobarea de la Comisia Europeană pentru folosirea vaccinului său în cele 27 de state membre ale UE.

Având în vedere dezvoltarea vaccinurilor de obicei ani, durata de protecție a vaccinurilor COVID-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de știință și autoritățile de reglementare.

"Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două este, cred, în afara realității", a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generați de vaccin la oameni scade foarte încet (...) Credem că va exista protecție potențial pentru câțiva ani.”, spune oficialul de la Moderna

Bancel a adăugat că compania sa este pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient și împotriva variantelor de coronavirus descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud.

Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.