Atacuri ucrainene cu drone în mai multe regiuni ale Rusiei

Explozie cauzată de un atac cu dronă ucraineană, la rafinăria de petrol Tuapse din Rusia.

Ucraina a lansat un val de atacuri cu drone în interiorul teritoriului rus la începutul zilei de 29 iulie. Instalațiile energetice din două regiuni au fost avariate, au declarat oficialii ruși, la o zi după un atac ucrainean a incendiat o rafinărie de petrol rusă.

În regiunea Oriol din vestul Rusiei, o centrală electrică a fost avariată de resturile căzute de la două drone ucrainene doborâte deasupra districtului Glazunovski, a declarat guvernatorul regional Andrei Klicikov pe Telegram, transmite RFE/RL.

„Serviciile de urgență se ocupă de consecințele atacului aerian, iar agențiile de aplicare a legii lucrează la fața locului”, a scris Klicikov, fără a preciza tipul de daune suferite de centrala electrică.

În Voronej, o infrastructură de utilități a fost avariată în satul Gazoprovod, în districtul Ostrogojsky din sudul regiunii, de asemenea, din cauza căderii resturilor de drone. a declarat guvernatorul regional Aleksandr Gusev pe Telegram.

Între timp, ministerul rus al Apărării susține că apărarea sa aeriană a distrus 39 de drone ucrainene: 19 drone au fost interceptate deasupra regiunii Kursk, nouă au fost doborâte deasupra Belgorodului, trei deasupra Voronejului, cinci deasupra Brianskului și trei deasupra regiunii Leningrad.

E a doua zi consecutivă în care s-a raportat că atacurile ucrainene au provocat daune instalațiilor energetice rusești. Pe 28 iulie, presupuse drone militare ucrainene au lovit un depozit de petrol din regiunea Kursk.

Un videoclip postat online care arată un incendiu uriaș care luminează cerul. Guvernatorul regional Aleksei Smirnov a declarat că trei rezervoare de stocare au luat foc ca urmare a atacului cu dronă.

Încă din primele zile ale invaziei, forțele Moscovei au vizat în mod sistematic instalațiile energetice și de infrastructură civilă ucrainene, provocând victime și pagube uriașe. La rândul său, Ucraina a început să vizeze instalațiile de rafinare a petrolului și alte infrastructuri energetice din interiorul Rusiei, care lucrează în principal pentru armată.

Pe 27 iulie, Ukrainska Pravda a raportat pe 27 iulie că dronele ucrainene au lovit o rafinărie de petrol din regiunea Riazan din Rusia.

Între timp, bombardamentele rusești asupra orașelor Herson și Nikopol din sudul Ucrainei la începutul zilei de 29 iulie au rănit 20 de persoane, inclusiv cinci copii, au raportat oficialii regionali și locali.

În Nikopol, 13 clădiri de apartamente, precum și conducte de gaz, linii electrice și o clădire administrativă au fost, de asemenea, avariate, potrivit guvernatorului regional din Dnipropetrovsk, Oleksandr Saiuka.

Sistemele ucrainene de apărare aeriană au doborât o rachetă ghidată rusească și toate cele nouă drone lansate de Rusia asupra regiunilor sale pe 29 iulie, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Oleșciuk.

Pe câmpul de luptă, forțele ruse au presat în ultimele 24 de ore cu o ofensivă în regiunea estică Donețk în direcția orașului minier Pokrovsk și a orașului Toretsk, a transmis armata ucraineană.

Îți mai recomandăm Depozit de petrol rusesc incendiat după un atac ucrainean cu drone

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.