Fotogalerie | Expoziția monumentală Dubai Expo 2020, un eveniment de 7 miliarde de dolari. Cum arată pavilionul României

Un copac strălucitor ocupă locul din centrul expoziției, în timpul ceremoniei de deschidere a Expo 2020 din Dubai, pe 30 septembrie. 192 de țări vor participa la EXPO 2020 Dubai, fiind prima expoziție internațională care se desfășoară în regiunea Orientului Mijlociu, Africa și Asia de Sud (MEASA), în perioada 01 octombrie 2021 - 31 martie 2022.

Pavilionul Sustenabilității de la Dubai Expo 2020. Expoziția universală reprezintă un eveniment major pentru emirat, care a cheltuit 8,2 miliarde de dolari pentru această locație, în speranța de a-și spori puterea și reseta economia.
 

 

Pavilionul Iranului, realizat din sute de bile din lut ars, folosit ca material de construcție în unele regiuni din țară. Vizitatorii pot învăța cum să țeasă covoare și pot gusta ceaiurile din plante tradiționale.
 

 

Două marionete de mari dimensiuni sunt expuse în pavilionul Iranului.
Chiar dacă națiunile își folosesc pavilioanele pentru a-și promova țările, turbulențele politice mondiale reușesc să pătrundă în această lume a inovației și perfecțiunii.
 

Vizitatori trec prin piața centrală a expoziției din Dubai. Expo 2020 speră să atragă 25 de milioane de vizitatori în pavilioanele sale imaginative, în care sunt prezentate progresele tehnologice.
 

Pavilionul românesc are ca temă interacțiunea dintre tehnologia digitală și natură. „New Nature” este un concept bazat pe echilibrul om – natură, care include manifestări umane, dar şi aspecte economice şi ştiinţifice.

 

Apa României va fi elementul principal al expoziției din pavilionul românesc, o experienţă redată prin brandul H2Ro şi un water bar. Sunt propuse soluţii pentru viitor, la nivel planetar, prin exploatarea potenţialului autohton, local. 

Femei kazace îmbrăcate în haine tradiționale pozează în pavilionul Kazahstanului, la Expo 2020, în Dubai.

Pavilionul rusesc unde vizitatorii pot asculta povești despre patrimoniul științific și cultural al Rusiei, conservat cu atenție pe parcursul ultimelor secole.

Un vizitator se află lângă „Water Feature” la Expo 2020 din Dubai.
 

Pavilionul belarus pune accentul pe industria de stat. Expozițiile prezintă compania alimentară „Belgospishcheprom” și susțin „potențialul de export al industriei petrochimice din Republica Belarus”.
 

Vizitatori stau la coadă pentru a intra în pavilionul sârbesc. Una dintre expozițiile prezentate este  bazată pe vechea civilizație Vinca, care a prosperat pe teritoriul Serbiei de astăzi cu câteva mii de ani în urmă.
 

Un lac artificial a fost realizat pentru promovarea Expo 2020. Emiratele Arabe Unite au cheltuit aproximativ 7 miliarde de dolari pentru realizarea și promovarea acestui eveniment.
 

Deși este listat ca participant la expoziție, pavilionul Afganistanului este gol și incomplet. Nu este clar dacă noii conducători talibani vor trimite o delegație la Dubai.
 

O replică a rachetei SpaceX Falcon 9 este atracția principală a pavilionului SUA. Printre exponatele americane se află și o copie a Coranului care a aparținut fostului președinte Thomas Jefferson.
 

Pavilioanele din Pakistan (stânga) și Bahrain. În prima zi a expoziției, aproximativ 8.000 de persoane au vizitat structura irizantă a Pakistanului.
 

Pavilionul britanic are o structură ce creează o „poezie” în fiecare minut, folosind inteligența artificială. Cuvintele fiecărei poezii provin de la vizitatori, cărora li se cere să „doneze” un cuvânt când intră în pavilion.
 

Intrarea în pavilionul Ucrainei. Vizitatorilor le este prezentat un câmp creat din „spice reale de grâu,„ nano-grâu ”și grâu digital”, despre care designerii susțin că „demonstrează simbolic mișcarea Ucrainei către viitor, în armonie cu natura și progresul tehnologic”.
 

Un model la scară al terenurilor Expo 2020. Se estimează că întreaga zonă de expoziții este de două ori mai mare decât statul Monaco.