Epoca Elțîn, în fotografii

Președintele rus Boris Elțîn este întâmpinat cu tradiționala pâine și sare în timp ce vizitează Krasnoiarsk, în iulie 1994.

Elțîn (dreapta) stă cu președintele american Bill Clinton în Hyde Park, New York, în octombrie 1995.
 

Elțîn și Mintimer Șahimiev, președintele Tatarstanului, în august 1994, pe malul râului Volga luând prânzul.

Elțîn cu președintele sud-african Nelson Mandela la New York, în timpul sărbătorilor care au marcat cea de-a 50-a aniversare a Națiunilor Unite în octombrie 1995. Elțin și-a pierdut două degete de la mâna stângă la 11 ani după ce a furat două grenade de mână dintr-un depozit și a încercat să spargă una cu un ciocan.


 

Elțină pozează cu un grup de marinari în sudul Rusiei, în primăvara anului 1995.
 

Elțin, la o ședință de machiaj într-un studio de televiziune din Kremlin, în august 1995.
 

Regina Angliei Elisabeta a II-a discută cu președintele rus în timpul vizitei sale în Rusia, în octombrie 1994. A fost prima vizită a unui monarh britanic în Rusia, după ce relațiile dintre cele două țări au fost înrăutățite de uciderea țarului Nicolae al II-lea și a familiei sale, de către bolșevici, în 1918. Țarul rus era vărul bunicului reginei Elisabeta.

Elțin ascultă o traducere în timp ce premierul britanic John Major vorbește la Londra  - septembrie 1994 în timpul unei vizite oficiale a președintelui rus.​

Elțîn este întâmpinat în regiunea rusă Tatarstan, în mai 1994, cu o prăjitură în formă de Kremlin, făcută din desertul tradițional tătar- bucăți mici de aluat crocant, prăjit bine și închegat cu miere.

 

Regina Elisabeta a II-a a Angliei vorbește cu un rus în timpul unei plimbări cu Elțîn în Piața Roșie din Moscova, în octombrie 1994.

Președintele uzbek Islam Karîmov se întâlnește cu Elțin la Moscova, în martie 1995.
 

 Elțîn, îmbrăcat de localnici în îmbrăcăminte tradițională, în timpul vizitei în orașul Kîzîl, din sudul Rusiei, în iunie 1994.

Elțîn, cu președintele american Bill Clinton la Napoli/Italia, în iulie 1994.
 

Elțin și Clinton în fața masivului tun Cannar, din interiorul Kremlinului, în ianuarie 1994.
 

Spectatorii se cocoață în copaci pentru a-l urmări pe Elțîn susținând un discurs în regiunea rusă Briansk, în ianuarie 1992.​

Elțîn și premierul japonez Ryūtarō Hașimoto (stânga), la bordul unei bărci cu alți oficiali, pe râul Enisei, în noiembrie 1997.
Boris Nemțov, care avea să fie asasinat în 2015 lângă zidurile Kremlinului - în mandatul lui Vladimir Putin - este parțial vizibil în dreapta lui Elțîn. Când a fost făcută această fotografie, Nemțov era vicepremierul Rusiei.
 

Septembrie 1997, în timpul unei călătorii în regiunea Oriol, din Rusia. 

Elțîn și regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei. Garda de onoare de la Stockholm, în decembrie 1997.  

 Elțîn o întâmpină pe Victoria, prințesa moștenitoare a Suediei, în timpul vizitei sale în țară în 1997. 


 

O întâlnire între președinții Alexandr Lukașenko din Belarus, Nursultan Nazarbaiev din Kazahstan, Așkar Akaiev din Kârgâzstan și Boris Elțîn (de la stânga la dreapta), la Moscova, în octombrie 1997.  

 

 
Elțîn salută mulțimea în timpul deschiderii unui complex expozițional din Moscova, în septembrie 1997.​

Elțîn joacă biliard în timpul unei vacanțe din Karelia - iulie 1997.  

Cu soția sa, Naina Elțîna, la Kremlin, în 1997
 

Liderii mondiali - inclusiv Tony Blair, premier al Marii Britanii, președintele american Bill Clinton și cancelarul german Helmut Kohl - pozează pentru o fotografie pe acoperișul din Denver, în timpul unei întâlniri a G8 din iunie 1997.  
 

Hillary Clinton, pe atunci prima doamnă a Statelor Unite, o întâlnește pe Naina Elțîna, la Ekaterinburg, în 1997. ​

 

Elțîn și Vladimir Putin, pe 31 decembrie 1999. Elțîn i-a predat președinția lui Putin în acea zi, după aproape un deceniu de putere. Când a părăsit președinția rusă, Elțîn era total nepopular din cauza dificultăților economice care au lovit țara în timpul președinției sale. Pe de altă parte, îi este atribuită înlăturarea pericolului unui potențial război civil în Rusia generat de căderea Uniunii Sovietice în 1991.
Boris Elțîn a murit în aprilie 2007, la vârsta de 76 de ani.

 

La trei decenii după ce Boris Elțîn a fost învestit președinte al Rusiei, imaginile realizate de fotografii săi personali oferă o privire fascinantă asupra președinției Elțin și a Rusiei anilor '90.