Explozii la Crevedia | Peste 100 de jandarmi, la locul incendiului. Oamenii din zonă încă nu au curent electric

Your browser doesn’t support HTML5

Peste 100 de jandarmi au cercetat joi locul exploziei din spatele caselor care au fost afectate de focul izbucnit la cisternele GPL din Crevedia. Reporterii Europei Libere au stat de vorbă cu localnicii care nu au curent de sâmbătă.

La 5 zile de la explozia de la Crevedia, șoseaua care duce spre depozitul unde erau parcate cisternele GPL este blocată. Criminaliștii cercetează locul, iar joi, peste 100 de jandarmii au căutat probe într-un lan de porumb din spatele caselor afectate.

În comună, localnicii încearcă să își vadă de viața normală, chiar dacă nu au curent electric din cauză că explozia a rupt, spune primarul, două linii de înaltă tensiune.

Maria este o localnică accidentată în explozie. Sâmbătă seară, femeia se dusese după soțul ei, care lucra ca tractorist la o firmă cu sediul în apropierea stației GPL.

„M-am dus după soțul meu și suflul ăla m-a aruncat până la jumătatea drumui. Am căzut, am rămas fără aer. M-am dus la camera de gardă, mi-a băgat oxigen, de acolo mi-a băgat mâna în ghips și asta a fost totul”, spune femeia.

Pentru că nu au avut curent electric, oamenii au rămas și fără mâncarea din frigidere. Paul Gheoghe spune că asta l-a făcut să cumpere generator. „Trebuie să mănânci numai uscături. Mi-am luat ultimul ban din casă și mi-am luat generator. N-aveam ce să fac!”, spune localnicul.

Primarul Florin Petre spune că problema curentului electric va fi rezolvată cât de curând. Despre ce s-a întâmplat sâmbătă seara edilul nu mai vrea vorbească.

„Nu mai comentez, credeți-mă. Lasăți-ne să ne facem treaba. Nu vreau să mai comentez nimic. Sunt familii îndurerate, ne pare rău la toți Gata!”, spune Florin Petre.

Florin Petre spune că celelalte două stații GPL din comună au fost verificate de pompieri.

„A venit adresă la Primărie să dăm situațiile celor care se ocupă cu așa ceva. Și am sunat acum la Primărie - pentru că eu le-aș cataloga periculoase și pe cei care au în curte butelii”, a spus Florin Petre.