Explozie la un depozit de petrol din Crimeea, atribuită unui atac ucrainean cu dronă

Imagine a fumului provocat de explozia rezervorului de combustibil din Sevastopol, Crimeea. 29 aprilie 2023

Un rezervor de combustibil a luat foc în orașul-port Sevastopol din Crimeea, în ceea ce autoritățile locale numite de Rusia după anexarea ilegală a peninsulei în 2014 descriu drept un atac ucrainean cu dronă.

Conform Reuters guvernatorul Mihail Razvozhaev a transmis pe platforma de mesagerie Telegram că „potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o dronă”.

Sevastopolul a fost ținta mai multor atacuri aeriene după ce Rusia a invadat Ucraina, iar oficialii ruși din Crimeea au acuzat Ucraina pentru acestea.

Îți mai recomandăm Rusia cere arestarea șefului serviciului secret ucrainean pentru explozia de pe Podul Kerci

Forțele armate ale Ucrainei nu au răspuns sâmbătă dimineață întrebărilor Reuters despre presupusa cauză a exploziei, dar agenția de știri precizează că Ucraina nu revendică aproape niciodată public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de forțele ruse în Ucraina.

Guvernatorul Razvozhaev a declarat că nu a fost nimeni rănit în explozie și a adăugat că situația este sub controlul „pompierilor noștri și al tuturor serviciilor operative”.

El a precizat însă că este vorba despre un volum mare de combustibil, ceea ce îngreunează operațiunile.

*Actualizare - Autoritățile din Crimeea au anunțat că focul a fost stins în jurul prânzului.

Îți mai recomandăm Ucraina acuză Kremlinul că repopulează regiunile ocupate cu ruși, în timp ce deportează copii