Florin Cîțu: „Ieșiți din birou și faceți-vă treaba! Altfel, plecați acasă!” VIDEO

Florin Cîțu, premierul României

„Ieși din birou și faceți-vă treaba! Altfel, plecați acasă!”, a fost mesajul premierului Florin Cîțu pentru toți angajații din sistemul public din România, în prima declarație după incendiul de la Institutul „Matei Balș”.

Premierul a spus că a fost informat de către șeful DSU, Raed Arafat, la prima oră a dimineții și de atunci a ținut legătura cu toate instituțiile care s-au implicat în stingerea incendiului și în salvarea pacienților.

„Intervenția a fost rapidă, eficientă. Lucrurile au fost ținute sub control. Dacă nu era așa, situația ar fi fost alta acum”, a spus Florin Cîțu.

Referitor la incendiu, Cîțu a ținut să precizeze că nu este suficient ca în sistemul de sănătate banii să meargă în cea mai mare parte pentru salarii.

Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut prezența și astăzi, în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar anul trecut au fost alocați 6.1% din PIB, doar o mică parte din această sumă a fost alocată investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegeam că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să alocăm 90 % pentru salarii și sporuri. Este nevoie să alocăm resurse pentru investiții”, a spus premierul.

Cîțu a spus că o echipă formată din oameni de la Corpul de Control și de la Ministerul Sănătății se ocupă de situația de la „Matei Balș” și vor stabili pașii pentru perioada următoare.

Premierul a avut un mesaj dur către angajații din sectorul public cărora le-a cerut să-și facă treaba.

S-a întâmplat anul trecut. Și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou! Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiilor județene de sănătate, inspecțiilor de control al Ministerului Sănătății, le spun: Ieșiți din birou și făceți-vă treaba! Altfel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la fiecare angajat din sectorul public”, a transmis Cîțu.