Fosta şefă a secţiei Oncologie de la Spitalul din Suceava, condamnată la 3 ani de închisoare

Imagine generică

Fosta şefă a secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava, Anca Dumitrovici Ababneh, a fost condamnată luni la trei ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Suceava.

Decizia judecătorilor este definitivă. Tribunalul stabilise o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei pentru a obține o pedeapsă mai mică.

Fosta şefă a Secţiei Oncologie de la Spitalul Suceava a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție în noiembrie anul trecut pentru 280 de fapte de luare de mită.

Ea ar fi primit de la pacienţi bani, dar şi miere de albine, caşcaval, brânză, carne de porc, parfumuri şi alte bunuri.

„Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20 660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora”, spun procurorii suceveni în actul de inculpare.

Anchetatorii au stabilit că medicul sucevean a luat mită de 29 de ori într-o singură zi, scrie News.ro.

Îți mai recomandăm Medic cu leafă de 5.000 de euro pe lună, reținut pentru că ar fi cerut mită de la bolnavi de cancer bani, brânză, miere
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI