Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare,

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducerea autoturismului fără permis, transmite Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins apelul fostului fotbalist şi a menţinut decizia de condamnare aplicată în luna februarie de Judecătoria Cornetu.

Potrivit presei sportive, citată de Agerpres, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001, când a fost prins la volan sub influența alcoolului. Fostul fotbalist a încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

Între timp, a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, și l-a trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

Prins conducând de mai multe ori fără permis, Lupu a explicat că se grăbea să ajungă la spital.

„Am fost nevoit. Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru”, a declarat Dănuț Lupu, pentru ziarul Gândul, în februarie 2023.

Dănuț Lupu și-a menținut declarația și după pronunțarea sentinței definitive, potrivit Fanatik. Dănuț Lupu susține că mergea la spital atunci când a fost prins fără permis, iar instanța nu a ținut cont de asta.

„Nu am omorât pe nimeni, n-am furat niciun ban de la bancă, nu m-a prins drogat, nu băut. Doar m-am dus la spital. Astea sunt legile în România, nu avem ce să facem. Eu le respect. Dacă ei au considerat că sunt un pericol public…”, a declarat Dănuț Lupu pentru Fanatik.

Născut pe 27 februarie 1967 la Galați, Dănuț Lupu a jucat la echipe ca : Dunărea Galaţi, Dinamo, Panathinaikos, OFI Creta, Rapid sau Brescia.

A îmbrăcat de 14 ori tricoul primei reprezentative a României și a participat la Campionatul Mondial din 1990.