Fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, avertizează: Recesiunea economică e aproape

Your browser doesn’t support HTML5

Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Florin Cîțu, Alexandru Nazare, atrage atenția că economia României a înregistrat o scădere a ritmului de creștere două trimestre la rând, iar riscul intrării în recesiune este clar.

Cele mai importante declarații

Despre promovarea Legii pensiilor publice care prevede o creștere medie de 40%, în 2024, fără indicarea sursei de finanțare

„Membrii coaliției se străduiesc să găsească soluții.N-am văzut public, nu știu o explicație, calcule din care să rezulte aceaste soluții (n.r. pentru găsirea banilor necesari).”

Despre posibilitatea ca România să intre în recesiune economică

„Asistăm la o încetinire accelerată (n.r. a creșterii economice). Importurile și exporturile au scăzut deja cu șapte și zece la sută. Ne îndreptăm încet, încet, spre o zonă de recesiune.”

Despre creșterea accelerată a datoriei publice

„Dacă trecem de 55% și după aceea de 60% din produsul intern brut (n.r. valoarea datoriei publice), pactul fiscal actual prevede anumite temporizări legate de creșterea salariilor, de creșterea pensiilor și niște obligații legate de returnarea mai rapidă a datoriei publice.”

Despre intenția PSD de a renunța la cota unică de impozitare, de 16%, în favoarea taxării progresive a veniturilor

„Noi nu dorim creșterea taxelor și în niciun caz noi (n.r. Partidul Național Liberal) nu vrem un impozit progresiv. Există niște linii roșii, suntem apărătorii cotei unice de impozitare.”