Fostul rector de la Academia de Poliție a ajuns șef la Școala de Agenți din Cluj Napoca, după scandalul toxiinfecției alimentare

Ofițerul SRI Claudiu Chindriș a fost de două ori comandant al Academiei de Poliție. Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, susține că ofițerul Claudiu Chindriș este un apropiat al fostului ministru al Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode.

Fostul comandant al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, ofițerul SRI Claudiu Chindriș, a ajuns director la Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca. Cât Chindriș a fost șef al Academiei, mai mulți studenți s-au plâns că le plouă în camere, iar alte zeci au făcut toxiinfecție alimentară.

Potrivit site-ului Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj, Claudiu Chindriș este director al unității Ministerului de Interne din 9 noiembrie.

Pe 8 noiembrie, Claudiu Chindriș a părăsit funcția de comandant al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, singura unitate de învățământ universitar a Ministerului Afacerilor Interne, în care se formează viitorii ofițeri de Poliție.

Tot pe 8 noiembrie, Claudiu Chindriș transmitea Europei Libere că nu acceptă realizarea unei filmări solicitate de redacția noastră, după ce nenumărați studenți s-au plâns Sindicatului Europol că le plouă în unele camere, iar de la cantină au primit mâncare cu viermi.

Îți mai recomandăm Poliția Română, în 2023: toxiinfecții, WC în curte, ore neplătite, dotări puține și numiri politice

După plecarea lui Claudiu Cindriș de la conducerea Academiei Ministerului Afacerilor Interne, pe 25 noiembrie, instituția a anunțat că cel puțin o parte dintre studenți au fost trimiși acasă până la finalul cursurilor din acest an calendaristic. Conducerea Academiei motiva decizia prin nevoia urgentării lucrărilor de reabilitare în campusul din nordul Bucureștiului.