Galerie Foto | Gunoiul din Sectorul 1, povestea unui contract pe 25 de ani

Persoanele fizice din Sector 1 nu plătesc taxă de salubritate. Plătește Primăria, iar Clotilde Armand susține că municipalitatea nu are datorii către Romprest. Romprest spune că nu poate plăti pentru depozitarea gunoiului deoarece are de încasat facturi de la primărie.

După 6 zile de mizerie pe stradă și declarații contradictorii, Romprest a anunțat, în weekend, că „situația de blocaj a fost dezamorsată". În 2019, Romprest a avut o cifră de afaceri de 241 milioane de lei, profitul de 23,7 milione de lei și 2.500 de angajați.

Acționarii Romprest sunt:
Detaco Ltd din Canada - 42,69%. A aparținut fiului lui Alexandru Cosmin Walter, fiul lui Florian Walter.
Europrest Invest - 30%. Aparține lui Andrei Mihai Dracea.
Premium Management Team – 13,76%. Este controlată tot de Andrei Mihai Dracea.
Compania Națională Aeroporturi București – 10%. Firmă de stat.
Firstcom LLC din Kentucky - 3,54%. A fost controlată de Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu.-
În decembrie 2020, Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, este împuternicit de fiul lui Florian Walter să reprezinte compania Romprest și obține drept de administrare a părţilor sociale ale firmei.

Clotilde Armand a cerut Prefecturii București să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 și a anunțat că depune plângere penală pentru șantaj împotriva Romprest.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a cerut un punct de vedere de la Garda de Mediu. Stoica a anunțat că abia marți va da un răspuns cererii lui Armand pentru declararea stării de urgență.

Și în luna decembrie, firma de salubritate a întrerupt colectarea gunoiului stradal. Atunci, Clotilde Armand a ieșit la ridicarea gunoaielor împreună cu voluntari. Romprest invocă o datorie de 100 milioane de lei în relația cu primăria. Clotilde Armand invoca un raport al Curții de Conturi care arăta că tarifele au crescut nelegal.