GALERIE FOTO | Copiii pandemiei: bucuriile unui an plin de durere

Damian Iordan a venit pe lume la New Cross Hospital din Wolverhampton/Marea Britanie, pe 8 martie 2021. Mama sa, Vasilica, a fost testată de Covid-19 înainte de naștere și a avut emoții că medicii nu o să-l lase pe soț să o vadă imediat după naștere. L-au lăsat până la urmă însă doar pentru puțin timp, cât să facă această fotografie pe care au trimis-o rudelor de acasă. Familia va mai avea de așteptat până să îl ia în brațe pe micul Damian. 

Mara-Ștefania Petrila s-a născut pe 10 decembrie 2020, la Iași. Tatăl său, Radu, ne-a spus: „În perioada sarcinii, ne-am făcut tot felul de gânduri despre cum va fi nașterea. Cel mai mult m-a afectat pe mine, ca tată, faptul că nu am putut fi prezent la nicio vizită medicală în timpul sarcinii.”

Albert-Ioachim Dobinciuc a venit pe lume la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași pe 21 aprilie 2020, într-un moment în care pandemia Sars-Cov-2 era la început, iar omenirea știa încă prea puține despre acest virus. Dar ce molimă poate opri viața din loc? zâmbește Albert. 

Nora Cristescu s-a născut pe 27 ianuarie 2021. Mama ei, Marta Tomșa, ne-a mărturisit că, în timpul sarcinii, pentru a se proteja de virus, nu a primit pe absolut nimeni în vizită.

Carmen-Raluca Ciocan și Andrei-Ovidiu Dobinciuc au devenit părinți pentru prima oară în plină pandemie. Și nu regretă acest lucru nicio secundă. 

Micuța Nora, în schimb, este al doilea copil pentru Marta Tomșa și Daniel Cristescu. 

Albert Ioachim va împlini un an peste câteva săptămâni.



 

Nora Cristescu într-o imagine realizată de mama sa, fotograf profesionist. Motanul familiei este model profesionist.  

Carmen Ciocan, despre nașterea plină de griji pentru că a avut loc chiar în perioada stării de urgență: „Era teama de necunoscut si speram sa nu fi luat virusul pentru ca nu voiam sa fiu despartită de cel mic”, ne-a spus tânăra mamă. 

Larisa Pasaniuc este unul dintre copiii români născuți departe de casă. A venit pe lume pe 9 decembrie 2020 la Dublin/Irlanda, acolo unde lucrează părinții ei, Ana Maria și Ionuț Pasaniuc. 

Pe 15 ianuarie 2021, la București, a venit pe lume Celline Maria Mihai. „A fost cea mai frumoasă zi din viata mea! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am adus pe lume un copil perfect sănătos în pandemie”, ne-a mărturisit mama, Gabriela Tufaru.

Celline Maria este primul copil al familiei Mihai.

Carol-Andrei Panaitescu s-a născut în București, pe 15 ianuarie. Aici, exact în momentul botezului, într-o biserică ortodoxă. Mădălina și Andrei Panaitescu, cei doi părinți: „Credința în Dumnezeu a fost mai puternică decât temerea noastră privind pandemia”.

Seline Fiicanu s-a născut în Tübingen/Germania, pe 13 ianuarie 2021. În imagine apare alături de mama sa, Mimi Valentina Fiicanu. 

Alecu Matthias Andrei s-a născut pe 29 aprilie 2020, la București. O să devină un cercetător redutabil. Sau... un magnat în industria lentilelor de ultimă generație. 

Mama lui Andrei Matthias spune că i-a fost teamă în timpul nașterii deoarece România se afla la acel moment în stare de urgență. „În spital mă simțeam a nimănui, nu aveam familia lângă mine decât prin telefon. Nu vedeam decât doctori disperați care alergau pe holurile spitalului și multe, multe măști. Bebelușul nu a fost lăsat cu mine în cameră și îl vedeam la 3 ore”, ne-a povestit Andreea Alecu.