Fotogalerie. Cum arată orașele părăsite de refugiații ucraineni

Armata rusă a bombardat neîncetat localități precum Harkov, Mariupol sau suburbiile Kievului. Potrivit agenției Interfax Ucraine, orașul Mariupol se află în pragul catastrofei umanitare: resursele de hrană și apă sunt limitate, iar autoritățile nu pot primi ajutor umanitar din cauza bombardamentelor Rusiei. 

O clădire din centrul Mariupolului, în urma unui bombardament rusesc. Fotografie realizată pe 9 sau 10 martie 2022.

Mai mulți civili morți în Mariupol, Ucraina, 10 martie 2022.

Cadavrul unui soldat, acoperit de o bucată de carton pe străzile Mariupolului, Ucraina, 10 martie 2022.

Cadavrul unui civil mort, abandonat pe un trotuar din orașul Mariupol, Ucraina, 10 martie 2022. Viceprimarul Mariupolului, Serghei Orlov, a transmis pe 9 martie 2022 că aproximativ 1.200 de civili au murit în ultimele două săptămâni de la începutul invaziei și până acum. 

Clădire rezidențială distrusă în urma bombardamentelor rusești din orașul Mariupol, Ucraina, 10 martie 2022.

Mai mulți voluntari din Belarus s-au alăturat armatei ucrainene pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși. Fotografie realizată la Odessa, în Ucraina. Dată nespecificată.

Corpul unei rachete, blocat în tavanul unui apartament din orașul Harkov, Ucraina, 24 februarie 2022.

Potrivit ONU, soldații ruși au ucis cel puțin 549 de civili în Ucraina, de la începutul războiului, pe 24 februarie și până în data de 8 martie. Alți 957 au fost răniți, potrivit Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Oamenii din Odesa, Ucraina, au acoperit statuia Ducelui de Richelieu, fondatorul orașului, cu saci de nisip pentru a o proteja împotriva viitoarelor bombardamentelor, așteptate de locuitorii. Unii oficiali se așteaptă ca Rusia să invadeze Odesa de pe mare, întrucât aceasta se află în apropiere de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Mai multe vehicule avariate sau distruse într-o parcare din Mariupol, Ucraina, 10 martie 2022.

Centrul Odesei a fost transformat într-o fortăreață militară de armata Ucrainei pentru a face față unei posibile invazii rusești. Fotografie realizată pe data de 5 martie 2022.

O orchestră militară ține un concert în apropierea Teatrului de Operă și Balet din Odesa, Ucraina.