Fotogalerie: Președintele Iranului a murit în urma unui accident de elicopter

Captură din filmarea făcută de Semiluna Roșie Iraniană - pe 20 mai, echipele de salvare încearcă să recupereze trupurile celor decedați în accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi. Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din nord-vestului Iranului.
Raisi, în vârstă de 63 de ani, și ceilalți pasageri, printre care și ministrul de Externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, au murit la locul accidentului.

Captură video din filmare - salvatorii recuperează unul dintre trupuri.
 

Organizația Semiluna Roșie din Iran a dat publicității această fotografie în care se pare că sunt resturile elicopterului prăbușit. Televiziunea de stat iraniană a spus pe 20 mai că elicopterul ar fi căzut din cauza condițiilor meteorologice proaste.

Echipele de salvare-căutare, ajutate de mai multe guverne străine, au căutat toată noaptea de 19 spre 20 mai 2024 elicopterul prăbușit într-o zonă muntoasă a Iranului.

Operațiunile de salvare au fost îngreunate de vreme.

Raisi mersese pe 19 mai în provincia Azerbaijanul de Est, pentru a participa la inaugurarea unui baraj. Președintele Azerbaijanului, Ilham Aliyev, a luat și el parte la ceremonie.

Raisi și Aliyev în timpul inaugurării barajului Qiz Qalasi, de la frontiera azero-iraniană.

 

Vremea s-a înrăutățit în timpul ceremoniei de pe 19 mai de la Qiz Qalasi.
Elicopterul lui Raisi era pe drum spre orașul Tabriz și s-a prăbușit lângă orașul Jolfa - televiziunea de stat a numit incidentul „aterizare forțată”. Mai multe entități media au citat mai târziu surse guvernamentale care vorbeau despre prăbușire în timpul traversării zonei muntoase și împădurite.
 

Scanul gol al președintelui Ebrahim Raisi, în Cabinetul iranian, după confirmarea decesului lui în accidentul de elicopter.

Raisi a fost ales președinte în 2021 - de atunci, a însăprit restricțiile pentru iranieni, prin legile moralității și înnăbușirea protestelor anti-guvernamentale izbucnite după moartea, în arestul poliției, a Mashei Amini. Tânăra a fost reținută pentru „violarea codului vestimentar iranian” în ceea ce privește acoperirea capului.
 

Echipele de salvare încearcă să recupereze trupurile celor decedați în accidentul de elicopter din 19 mai 2024, în care și-a pierdut viața și președintele iranian. Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din nord-vestul iranului. Printre victime, e și fostul ministru de Externe.