Fotogalerie | Street art – Bucureștiul pictat în graffiti

Desenul realizat de Pisica Pătrată pe ușa Teatrului de vară Capitol. Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori din România, care încearcă, prin intervenția sa, să atragă atenția asupra unei clădiri emblematice din București. Teatrul de vară Capitol din București a fost construit la începutul secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu. Denumit inițial Teatrul de vară Alhambra, este clasat ca monument istoric și se află pe strada Constantin Mille din București.

Akacorleone este un artist visual portughez, cunoscut pentru dexteritatea sa în utilizarea culorilor, tipografiei, personajelor și formelor rafinate, pe care le amestecă pentru a realiza compoziții originale.

Intervenție de artă stradală de J.Ace care face parte din campania de conștientizare a patrimoniului cultural abandonat, cu accent pe Cinema și Teatrul de vară Capitol.

Portretul lui Constantin Brâncuși realizat de artistul portughez Alexandre Farto - VHILS. Tehnica sa inovatoare de sculptură în basorelief stă la baza proiectului „Scratching the Surface” și a fost apreciată ca una dintre cele mai convingătoare abordări ale artei create pe stradă în ultimul deceniu. VHILS sculptează portrete umane în zidurile orașului pentru a spune povestea locuitorilor săi.

Intervenția artistică stradală realizată de iZZY iZVNE și Bboy Vean expusă pe calcanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din bulevardul Schitu Măgureanu. Stilul este Space Calligraphy, cele șase spirale fiind o reprezentare caligrafică a poemelor scrise de Ancuța Clim, Alexandra M. Păun și Vasile Leac pentru Teatrul de vară CAPITOL.

J.Ace a plasat mici portrete ceramice în locuri neașteptate, toate având o legătură cu istoria teatrului, a cinematografului sau a zonei. Henrieta Delavrancea, una dintre primele femei architect din România, a reproiectat fațada și intrarea Cinematografului Capitol de pe Bulevardul Regina Elisabeta din București.

Prin intermediul Alternative Bucharest Tour, organizat de Valentin Dobrin, poți explora poveștile locale despre arta stradală, poți descoperi picturile murale, graffiti și poți afla detalii interesante despre arhitectura din București.

Pictura murală realizată de Sweet Damage Crew (Biex, Cage, Recis, Lost.Optics, Pandele, Shatran și Boeme) pe strada Eremia Grigorescu din București. Intitulat „Make a point”, muralul înfățișează o fată care își desenează propriul univers pe geamul pe care îl ține în mână.

Mural realizat de KSELEQOQYNQYSHY (Lucian Niță) la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Despre intervenție sa, KSELEQOQYNQYSHY scrie pe Instagram că „în interiorul fiecărei clădiri a construit o altă lume. Iar în această lume se află o infinitate de clădiri și fiecare cuprinde alte universuri. Tot astfel, pe fiecare planetă există o altă lume cu o infinitate de clădiri și personaje”.

Mural realizat de Cristian Scutaru pentru Hotel Epoque.

Mural realizat de Pisica Patrată la Cărturești Verona din București.

Benr este un artist stradal foarte tânăr, care a răspândit personajul său, un cartof sau o familie de cartofi, în multe zone ale Bucureștiului. În imagine este desenul lui Benr la una dintre intrările din parcul Cișmigiu.

Mural în zona Grădinilor Cișmigiu, în spatele Palatului Universul.

Lucrare realizată de MTM Ink. / 2017 / la UNARTE.
 

Lucrări de artă murală la Food Hood pe Strada Griviței din București.

Lucrare murală realizată de artista Nadine Kseibi pe unul din zidurile complexului Moxa din cadrul UNArte.

„Outside Histories” / 2019, lucrare murală realizată de Maria Bălan / John Dot S / Robert Obert / Pisica Pătrată, în curtea Rezidența Scena 9 din București.

Strada Arthur Verona este una dintre cele mai colorate străzi din București, cunoscută în special pentru festivalul anual Street Delivery.

Arta stradală este o formă de artă care este afișată public pe clădiri, pe străzi, trenuri sau alte suprafețe. De cele mai multe ori este o formă a „artei de gherilă”, menită să facă o declarație personală despre societatea în care trăiește artistul.