Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Jandarmi împiedică intrarea protestatarilor în perimetrul securizat al sediului Parlamentului României, în timpul unui protest organizat de Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR), împotriva introducerii certificatului verde. 

Sute de persoane îmbrăcate în costume de Moș Crăciun participă la o cursă de caritate pentru ajutorarea victimelor erupției vulcanului Cumbre Vieja, în Madrid, Spania.

Zahria Erian (stânga) predă cursuri unui grup mixt de copii afgani, în casa sa din Kabul. Instaurarea noului regim taliban în Afganistan, a privat de educație aproximativ 1,1 milioane de fete afgane.

Vedere aeriană a orașului Simferopol din Crimeea acoperit de zăpadă.

Membri ai minorității creștine din Pakistan îmbrăcați în Moș Crăciun, participă la un miting pe o stradă din Peshawar.

O femeie care poartă mască de protecție merge pe o stradă din Moscova decorată cu globuri de Crăciun. Rusia a raportat 25.264 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Un protestatar care poartă o mască participă la un miting în fața sediului guvernului din Belgrad, organizat împotriva planurilor multinaționalei Rio Tinto de a deschide o mină de litiu în Serbia.

Un urs brun se pregătește să se hrănească cu mere, în Sanctuarul de urși din apropierea satului Mramor, din Kosovo.

Un demonstrant ține o pancartă pe care scrie „Nu pașaportului de sănătate” în timpul unui protest organizat în Paris de partidul politic francez „Les Patriotes”, împotriva permisului de sănătate COVID-19.

Un bărbat trece pe lângă o pictură murală de pe zidul fostei ambasade SUA la Teheran, care înfățișează Statuia Libertății cu o mână ruptă. Ministerul de Externe din Iran a negat, la 20 decembrie 2021, orice discuție directă cu SUA cu privire la negocierile nucleare, care s-au încheiat la Viena fără semnarea unui acord. 

Un rezervist ucrainean participă la exerciții militare pe un teren de antrenament de lângă Kiev.

Angajaţi din poliţie, penitenciare și militari rezervişti protestează în fața Parlamentului României din București, pentru acordarea drepturilor salariale înainte de Crăciun. 

O susținătoare a partidului comunist care poartă un steag al Uniunii Sovietice, așteaptă să depună flori la mormântul liderului sovietic Josef Stalin, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la nașterea sa, lângă Zidul Kremlinului din Piața Roșie din Moscova.

Un asistent medical care poartă o căciulă de Moș Crăciun administrează un vaccin de rapel pentru Covid-19 la un centru de vaccinare de pe stadionul Wembley din Londra, Marea Britanie.

Soldați armeni își preiau pozițiile de apărare, în tranșeele de la granița cu Azerbaidjanul.
 

Ministrul de externe interimar din Cabinetul Taliban al Afganistanului, Amir Khan Muttaqi, sosește la sesiunea extraordinară a Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI). Colapsul economic al Afganistanului ar putea avea un impact „cumplit” asupra regiunii și întregii lumi, au avertizat vorbitorii la începutul summit-ului miniștrilor de externe.