Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Un copil plânge în timp ce migranții se adună la granița belarusă-polonă, în încercarea de a  traversa în regiunea Grodno, Belarus.

Sute de migranți stau în corturi la granița dintre Belarus și Polonia, în așteptarea permisiunii de trecere în Polonia. Fotografie publicată de Ministerul Apărării din Polonia, 10 noiembrie 2021.

Un bărbat se plimbă pe o stradă din orașul Podolsk de lângă Moscova, în timpul unei ninsori puternice.

Artistul și ecologistul german Arnd Drossel, care a mers din Germania la Glasgow într-o minge uriașă de metal, participă la un miting de protest împotriva schimbărilor climatice organizat în timpul Conferinței COP26 ONU de la Glasgow.
În întreaga lume sunt planificate peste 200 de evenimente prin care sunt solicitate acțiuni imediate pentru comunitățile afectate de schimbările climatice, în special cele din țările mai sărace din sud.

Soldați din Garda de Onoare a României participă la ceremonialul organizat pentru onorarea victimelor războaielor din Irak și Afganistan, cu ocazia „Zilei Veteranului” care a avut loc la Memorialul Eroilor din București.
România a participat în calitate de membru NATO din 2001 până 2021 în Războiul din Afganistan, ca parte a coaliției internaționale conduse de SUA, cu peste 32.000 de soldați, dintre care 27 au fost uciși și 131 au fost răniți în acțiune. Forțele militare române participă la misiunile ONU, OSCE sau NATO în Angola, Somalia, Kosovo, Irak și Afganistan.

O femeie urcă scările dintr-un centru de vaccinare COVID-19 din Gostiny Dvor, un imens centru expozițional din Moscova. În curând, SUA vor implementa o nouă politică de călătorie cu avionul, care permite călătoria doar a cetățenilor străini imunzați cu un vaccin aprobat de Food and Drug Administration sau de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, cei din Mexic, Ungaria, Rusia și din alte părți care au fost imunizați cu vaccinul rusesc Sputnik V sau vaccinul CanSino produs de China, nu sunt eligibili să se îmbarce pe zborurile către SUA.

Un soldat armean stă de gardă în zona de nord-est a liniei de contact armeano-azerbaidjane, în Nagorno-Karabakh.

Mai multe persoane se plimbă printre sculpturi care fac parte din instalația de artă intitulată „Găsește-mă”, creată de sculptorul kosovar Eroll Murati. Statuile sunt expuse timp de două săptămâni în piața principală din Pristina, Kosovo și simbolizează persoanele dispărute în ultimul război și îndeamnă instituțiile să depună eforturi mai mari pentru găsirea trupurilor acestora. Aproximativ 1.600 de persoane din Kosovo, majoritatea albanezi, sunt încă listate ca date dispărute în războiul care a avut loc în perioada 1998-1999.

O femeie își îmbrățișează nepotul pe care nu l-a văzut de trei ani, pe Aeroportul Internațional Dulles din Chantilly, Virginia. SUA au decis redeschiderea granițelor aeriene și terestre pentru călătorii vaccinați împotriva coronavirus (COVID-19), pentru prima dată de când au fost impuse restricțiile COVID-19. 

Un bărbat lucrează într-o țesătorie de covoare din provincia Jawzjan din Afganistan.

Soldați azeri poartă un drapel național de mari dimensiuni, cu ocazia aniversarii încetării războiului din 2020 din regiunea Nagorno-Karabah, dintre Azerbaidjan și Armenia, în centrul orașului Baku, Azerbaidjan. La 10 noiembrie 2020, a fost publicată o declarație comună semnată de președintele Azerbaidjanului, prim-ministrul Armeniei și președintele Rusiei cu privire la încetarea completă a tuturor ostilităților în zona Nagorno-Karabah, de la ora 00:00, ora Moscovei. Ca urmare a războiului, Baku a recâștigat o parte din teritoriile pierdute la începutul anilor 1990.

Actori amatori îmbrăcați în uniforme militare ale dinastiei habsburgice maghiare și austriece, reconstituie prima etapă a bătăliei din 1849 de la Isaszeg, Ungaria, cu ocazia evenimentului „Zilele istorice Isaszeg”. Bătălia a făcut parte din „Campania de primăvară” a Revoluției Maghiare din 1848, purtată între Imperiul Austriac și Armata Revoluționară Maghiară.

Două sportive afgane participă la un antrenament de taekwondo în Kabul, Afganistan. 

Yulia Pavlikova din Crimeea pozează într-un clip de prezentare pentru finala concursului „Miss Earth 2021”, în Moscova. 

Mai multe persoane participă la un protest împotriva vaccinărilor, a introducerii certificatului verde și a restricțiilor legate de COVID-19 în București. 

Un doctor monitorizează pacienții infectați cu Covid-19, în secția de terapie intensivă a Spitalului Lozenets din Sofia. Bulgaria se numără printre țările cu cel mai mare număr de decese înregistrate de la debutul pandemiei.

Un copil aruncă o minge în timpul unui joc de cricket, lângă lacul Shuhada din Kabul, Afganistan.

Susținători ai Partidului Comunist poartă un steag uriaș, în timpul marșului către mormântul fondatorului sovietic Vladimir Lenin. Pe 7 noiembrie a fost marcată cea de-a 104-a aniversare a revoluției bolșevice din 1917, în Piața Roșie din Moscova.