Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Copii mascați, îmbrăcați în costume populare, dansează într-un spectacol de tradiții de iarnă la Muzeul Satului din București. În tradițiile rurale pre-creștine, dansatorii îmbrăcați în costume colorate sau blănuri de animale, mergeau din casă în casă cântând și dansând pentru a alunga răul.

Tineri se bucură de prima zăpadă pe o stradă din Kabul, Afganistan.

Mai multe persoane participă la un maraton îmbrăcați sumar în costume de Moș Crăciun, în centrul orașului Budapesta, Ungaria. 

Mai multe persoane se învârt într-un carusel la Târgul de Crăciun din Piața Roșie, Moscova.

Copii se uită la un meci de lupte de cocoși, la periferia orașului Islamabad, Pakistan.

Stația Osokorky a metroului din Kiev prezintă o pictură murală pictată în 2018, ca parte a proiectului „More Than Us”, a artiștilor stradali din Ucraina, Elveția, SUA, Brazilia, Costa Rica, Spania, Belgia și Australia.
 

Gimnasta Szofia Bernat din Ungaria performează în timpul competiției din cadrul Turneului Internațional Experimental de Gimnastică Ritmică Divine Grace, de la VTB Arena din Moscova.
 

O bătrână merge pe o stradă de lângă linia frontului din satul Travneve din regiunea Donețk, Ucraina, păzită de membri ai serviciului ucrainean.

O fată pozează în fața unui glob pământesc, o instalație luminoasă creată de artistul britanic Luke Jerram, pentru festivalul „Lights On” din București.

Un bărbat ține o lumânare în timpul unei ceremonii comemorative pentru victimele atacului terorist de la Școala Publică a Armatei, în Peshawar, Pakistan. În decembrie 2014, militanții talibani au atacat Școala Publică a Armatei aflată în nord-vestul orașului Peshawar, fiind ucise aproximativ 150 de persoane, majoritatea studenți.

O femeie trece pe lângă un arc luminos amenajat pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, aflat la periferia Moscovei.

Un copil afgan merge pe o stradă ținând în mână mai multe baloane.

Actorul Marius Turdeanu joacă în spectacolul „Pe drumul Crăciunului, alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, pe scena Operei Naționale București. Firul ideatic al spectacolului pornește de la povestea universală a familiei de emigranți, fiind o istorie în sunet și lumină a celor înstrăinați, care păstrează speranța regăsirii prin simbolul luminos al Crăciunului.

Copii îmbrăcați în costume de Moș Crăciun participă la o cursă caritabilă organizată în Pristina, Kosovo. Credincioșii catolici din Kosovo sărbătoresc Crăciunul conform calendarului gregorian pe 25 decembrie.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, îl primește pe președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la Mănăstirea Carmeliților din Budapesta, în timpul vizitei președintelui francez în Ungaria.

Lucrători din sectorul ospitalității participă la un protest în fața clădirii guvernului din Pristina, împotriva restricțiilor impuse din cauza COVID-19. Guvernul Republicii Kosovo a impus restricții de noapte și a ordonat ca restaurantele și barurile să se închidă până la ora 23.00, pentru a stopa răspândirea Covid-19.

Clinici și farmacii ilegale sunt închise în orașul Khost din Afganistan.

Un protestatar ține o lumânare în timpul unei demonstrații organizate în fața Curții Supreme a Federației Ruse din Moscova, pentru susținerea grupării pentru drepturile omului Memorial. Autoritățile intensifică presiunea asupra grupului cu rădăcini sovietice, ca parte a represiunii sale de luni de zile asupra activiștilor, mass-mediei independente și susținătorilor opoziției.