Noi imagini din satelit arată creșterea activității militare rusești la granițele Ucrainei

Corturi și artilerie rusești fotografiate pe 15 februarie 2022, în zona de antrenament din poligonul Opuk/Crimeea, peninsula pe care Rusia a confiscat-o de la Ucraina în 2014. Maxar (tehnologie spațială specializată în producția de comunicații și în observarea Pământului) arată că unitățile de artilerie continuă să se antreneze în zonă, iar echipamentele au fost poziționate în convoi.

Echipament militar rusesc poziționat pe lacul Donuzlav/Crimeea, pe 15 februarie. Potrivit Maxar, unități de artilerie sunt desfășurate pe câmpurile din apropierea garnizoanei, iar corturile trupelor militare sunt în apropiere. Mai multe grupuri blindate au fost poziționate în convoi.

O unitate de dimensiunea unui batalion este amplasată într-un convoi în apropierea zonei de antrenament Filativka/Crimeea, pe 15 februarie.

Vehicule blindate amplasate lângă o șină de cale ferată din Ievpatoria/Crimeea, pe 15 februarie.

Un convoi militar lângă garnizoana rusă din Ievpatoria, pe 15 februarie.

Privire de ansamblu asupra construcției drumurilor și a unui nou pod de pontoane (pod plutitor) construit peste râul Prîpeat/Belarus, pe 15 februarie. Podul se află la mai puțin de 6 kilometri de granița belaruso-ucraineană.

O imagine din satelit arată trupe și echipamente în poligonul militar Brețki din Brest/Belarus, pe 16 februarie. Analiștii Maxar spun că unitățile de artilerie autopropulsate continuă să facă antrenamente în zonă, iar trupele și echipamentele sunt amplasate în șantierul feroviar din Brest, din apropiere. 

Terenul marcat din jurul aerodromului Żubrówka din Belarus, pe 15 februarie, arată unde au plecat trupele și echipamentele. Maxar afirmă că forțele terestre mari desfășurate recent pe acest aerodrom nu au fost depistate. 

Aerodromul Żubrówka din Belarus, pe 15 februarie. Maxar spune că o nouă unitate formată din aproape 20 de elicoptere de atac a sosit aici.
 

Un convoi militar s-a îndreptat spre vest, la Rečyca/Belarus, pe 15 februarie. Majoritatea echipamentelor și trupelor găzduite în zonă au plecat.

Echipament al unui grup de luptă, inclusiv blindatele și artileria, într-un convoi în zona de antrenament Kursk din Rusia, pe 14 februarie.

Artilerie autopropulsată într-un convoi la intrarea în zona de antrenament Kursk din Rusia, pe 14 februarie.