Fotografiile săptămânii. Protestul ucrainenilor contra invaziei rusești

Câteva mii de persoane au participat pe 12 februarie la un marș în Kiev pentru a-și arăta unitatea, pe fondul temerilor legate de o invazie rusă. 

Mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile Kievului, în ciuda temperaturilor scăzute, pentru a atrage atenția și mai mult cu privire la agresiunea Rusiei.

Ministrul ucrainean al Apărării, Olexei Reznikov, a declarat sâmbătă că Rusia „agresoare” nu va captura niciun oraș ucrainean, dacă va încerca să invadeze țara, țara sa fiind pregătită mai bine să facă față.

Rumia, o ucraineancă în vârstă de 59 de ani din Kiev, folosește o pușcă de lemn în timpul unui curs de pregătire pentru mânuirea unei arme de foc, pe fondul temerilor legate de o invazie rusă. Rumia este o tătară din Crimeea și este originară din Peninsula Crimeea, care a fost anexată cu forța de Rusia în 2014.

O locuitoare din satul Novooleksandrivka, aflat pe linia frontului în estul Ucrainei, se uită pe fereastra casei sale la 7 februarie.

Președintele rus Vladimir Putin (stânga) găzduiește o întâlnire la Moscova cu președintele francez Emmanuel Macron, pe 7 februarie, pentru a discuta despre modalitățile de dezescaladare a crizei provocate de masarea de către Kremlin a peste 100.00 de soldați și echipamente în apropierea frontierei ucrainene. Masa extraordinar de lungă și distanța dintre cei doi președinți au generat o multitudine de meme-uri în Rusia.

Pe 9 februarie, la Bișkek, oamenii s-au adunat pentru un miting care cerea închiderea agențiilor independente de știri și investigații Kaktus.media, Kloop și a serviciului RFE/RL din Kârgâzstan. Protestatarii doresc ca aceste instituții să fie declarate „agenți străini”, afirmând că destabilizează viața poporului kârgâz.

O fată cară pâine pe cap în timp ce merge pe zăpadă în Kabul, Afganistan.
 

Un medic ține un bebeluș de mână la un spital de copii care tratează pacienți suspecți de Covid, în orașul Khabarovsk din Extremul Orient rusesc, la 10 februarie.

Shaoang Liu din Ungaria este văzut în timpul unei probe masculine de patinaj viteză la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Anastasia Gubanova din Georgia evoluează în programul scurt al probei de patinaj individual feminin la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Dzmitri Lazouski din Belarus în acțiune la poligonul de tragere în timpul cursei masculine de biatlon de 20 de kilometri la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Anastasia Șabotova din Ucraina concurează într-o probă de patinaj artistic feminin la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing.

Un curier surprins pe stradă, pe 9 februarie, în timpul pandemiei Covid din Moscova. Potrivit centrului național de informare privind coronavirusul, în această săptămână, în Rusia a fost detectat un număr record de 183.103 cazuri de coronavirus.

Armele luptătorilor talibani nou recrutați sunt păstrate de-a lungul unui perete în timpul unei ceremonii de absolvire la un centru de antrenament din Kandahar, Afganistan.

A șasea săptămână a anului 2022, deși dominată de conflictul Rusia-Ucraina, a cuprins și alte evenimente, din Afganistan până la Jocurile Olimpice din China.