Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Un grup de copii așteaptă după pâine gratuită în fața unei brutării din Kabul, 24 ianuarie 2022.

Membrii unităților voluntare din armata ucraineană participă la un antrenament dintr-un parc din Kiev, în contextul tensiunilor tot mai ridicate de la granița Ucrainei cu Rusia, 22 ianuarie 2022.

O femeie se plimbă pe o stradă din capitala Serbiei, Belgrad, într-una din zilele însorite de iarnă din acest an, 27 ianuarie 2022.

Un grup de femei afgane participă la un protest aprobat de regimul taliban în fața Amabasadei SUA abadonate din Kabul, 26 ianuarie 2022. Femeile au cerut Occidentului să deblocheze acțiunile financiare ale noului Emirat Islamic al Afganistanului aflate în străinătate, pe fondul crizei umanitare tot mai adâncite din țară.

 

Un cadru medical de la un centru de vaccinare pentru copiii din București așteaptă să îi ia în primire pe tinerii pacienți ce vin să se imunizeze împotriva Covid, 26 ianuarie 2022. În aceeași zi, România a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani și a deschis în acest sens peste 200 de cabinete de vaccinare pediatrică la nivel național.

Un grup de băieți afgani pedalează de-a lungul unui pârâu din districtul Daman, regiunea Kandahar a Afganistanului, 23 ianuarie 2022.

Un militar ucrainean și o pisică se adăpostesc pe frontul de luptă din apropierea orașului Donețk, controlat de separatiștii pro-ruși sprijiniți de Moscova, 25 ianuarie 2022.

Un grup de bărbați traversează râul Arghandab pe o bicicletă cu trei roți încărcată cu crengi, la periferia orașului Kandahar, Afganistan, 24 ianuarie 2022.
 

Două femei își fac un selfie în fața unei efigii ce simbolizează examenele studențești, cu ocazia Zilei Studenților Ruși din Kazan, 25 ianuarie 2022.

Un grup de antreprenori se iau la bătaie cu polițiștii ucraineni, în timpul unui protest din Kiev. Protestatarii sunt nemulțumiți de Guvernul ucrainean, care nu sprijină îndeajuns de mult afacerile oamenilor din mediul privat.

Autoritățile din regiunea Peshawar, Pakistan, îi inspectează cu atenție pe călători la un punct de control, după ce violențele la nivel național s-au înmulțit odată cu venirea talibanilor la putere în țara învecinată, Afganistan, 24 ianuarie 2022.

O femeie împinge un cărucior de copii în fața Ambasadei SUA din Kiev, Ucraina, 24 ianuarie 2022. Ucraina a declarat la începutul săptămânii că decizia Statelor Unite de a evacua familiile personalului diplomatic datorită riscului unei invazii rusești în Ucraina este una „prematură”.

Oamenii împing un troleibuz rămas blocat într-o intersecție din capitala Kârgâstanului, Bișkek, după ce o pană de curent a afectat orașul, 25 ianuarie 2022.

Un bărbat își strânge hainele pe el pentru a se proteja de frig la marginea unui drum din Karachi, Pakistan, 24 ianuarie 2022.

Doi medici îmbrăcați în combinezoane se deplasează la locuința unei persoane suspecte de Covid în Sankt Petersburg, Rusia, 24 ianuarie 2022.