Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Un soldat român din Garda de Onoare, care poartă o mască de protecție, este fotografiat prin flacăra veșnică de la Memorialul Soldatului Necunoscut din București, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române. Ziua Forțelor Armate din România marchează recucerirea Careiului, ultimul oraș român aflat sub ocupație germano-maghiară, la 25 octombrie 1944. 

Activiști de la Oxfam, Amnesty International și Emergency în timpul unui flashmob, organizat cu o zi înainte de începerea summitului G20 la Roma, pentru a le cere liderilor mondiali să pună capăt inegalității globale cu privire la accesul la vaccinuri și tratamente pentru Covid.  Roma, Italia, 29 octombrie 2021.

Jucătoarea de tenis britanică, Emma Răducanu, în timpul meciului cu Ana Bogdan, desfășurat în cadrul turneului Transylvania Open WTA din Cluj-Napoca.

Susținători ai partidului Tehreek-e-Labbaik din Pakistan (TLP) participă la un marș de protest în Muridke, pentru a cere eliberarea liderului Hafiz Saad Hussain Rizvi. Acesta este fiul lui Khadim Hussain Rizvi, fondator al partidului politic religios Tehreek-e-Labbaik.

O pasăre este văzută pe o ramură arsă în timpul erupției vulcanului Cumbre Vieja, de pe insula Canare La Palma, Spania.

Un tânăr alege rodii într-o livadă din Kandahar, Afganistan.

Mai multe persoane vizitează Palatul Elisabeta din București, deschis publicului cu ocazia centenarului nașterii Regelui Mihai.
Palatul Elisabeta a fost construit în anul 1936 și este reședința Familiei Regale.

Vânzători de pește își afumă marfa ca măsură preventivă împotriva țânțarilor purtători de boli, într-o piață din Karachi, Pakistan.

Un bărbat este vaccinat împotriva Covid la un centru de vaccinare din Magazinul General de Stat, GUM, din Moscova, Rusia, 26 octombrie 2021. 

Cățelul Gizzard este costumat de proprietarul său pentru cea de-a 31-a paradă anuală a câinilor de Halloween, organizată în Tompkins Square, New York, SUA.

Un model participă la o „prezentare de modă de doliu”, la expoziția funerară de la Moscova.

Activistul Steve Bray demonstrează așezat pe o toaletă lângă gardul din Downing Street din Londra, după ce parlamentarii au votat în Parlament împotriva Legii de mediu, prin care le este permisă companiilor deversarea apelor uzate netratate în râurile și mările din Regatul Unit.

Mai multe femei pregătesc ardeii pentru a face sosul tradițional Ajvar, la cooperativa agricolă „Krusha” din satul Krusha e Madhe din Kosovo. 
În mod tradițional, Ajvar este preparat toamna, când este sezonul ardeilor, acesta fiind conservat în borcane de sticlă și consumat tot timpul anului.

Doi suporteri de cricket având fețele pictate în culorile drapelului național indian și pakistanez, pozează înaintea primului meci dintre India și Pakistan în etapa Super 12 a Cupei Mondiale Twenty din Dubai, în Ahmedabad, India.

Un angajat al biroului districtual al sănătății îmbrăcat în echipament de protecție dezinfectează o stradă din Seul, ca măsură de precauție împotriva coronavirusului, Coreea de Sud, 29 octombrie 2021.

Refugiate afgane așteaptă să primească ajutor de la agenția UNHCR, lângă centrul de distribuție de la periferia orașului Kabul, Afganistan.

O migrantă din Somalia se acoperă cu o pătură după ce a trecut granița dintre Belarus și Polonia în Siemianowka, Polonia.

O capră este surprinsă pe o stâncă de o cameră foto ascunsă ce aparține ONU, în Kârgâzstan.
 

Un pacient care suferă de Covid-19 respiră cu ajutorul unei măști cu oxigen, la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Clinic Orășenesc numărul 3 din Kiev, Ucraina.

Un muncitor spală covoare noi și le pregătește pentru vânzare, la un atelier din Peshawar, Pakistan. Covoarele realizate manual sunt foarte populare și cererea tot mai mare a stimulat un interes viu pentru acest meșteșug străvechi.