Revolta se extinde în Franța. 667 de persoane, arestate. Macron convoacă o ședință de criză

Sute de polițiști au fost răniți și sute de oameni au fost arestați noapte trecută, în timp ce manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine în mai multe orașe din Franța.

Președintele francez Emmanuel Macron a convocat o ședință de criză a guvernului, a doua în ultimele două zile, după cea mai distructivă noapte de revolte de până acum în semn de protest față de împușcarea mortală a unui adolescent magrebian de către poliție.

Sute de polițiști au fost răniți și sute de oameni au fost arestați noaptea trecută, în timp ce manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine în mai multe orașe din Franța, transmite Reuters.

Mai multe clădiri și vehicule au fost incendiate, iar vitrinele magazinelor au fost avariate și autobuzele răsturnate.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin, care a desfășurat joi seară 40.000 de ofițeri în încercarea de a potoli o a treia noapte de tulburări, a declarat pe Twitter că poliția a făcut 667 de arestări.

Violențele au izbucnit în Marsilia, Lyon, Pau, Toulouse și Lille, precum și în cartiere ale Parisului, inclusiv în suburbia din Nanterre, unde Nahel M., în vârstă de 17 ani, care era de origine algeriană și marocană, a fost împușcat mortal marți, în timpul unui control rutier.

La nivel național, 249 de polițiști au fost răniți, au declarat autoritățile.

Macron se va întâlni cu cabinetul său la ora 11:00 GMT la Paris, care cel mai probabil îi va scurta participarea la un summit al Uniunii Europene de la Bruxelles, a declarat biroul său. Președintele a exclus până acum declararea stării de urgență.

Într-un tweet, premierul Elisabeth Borne a numit violența „intolerabilă și inescuzabilă” și și-a reafirmat sprijinul pentru polițiști și pompieri care „și-au îndeplinit cu curaj obligațiile”.