Poliția spune că cei doi nu au plătit niciun impozit, în nicio ţară, pe veniturile obţinute din afacerile lor online între 2014 şi 2022, relatează BBC.
Andrew Tate, în vârstă de 37 de ani, şi fratele său Tristan, în vârstă de 35 de ani, sunt acuzaţi că nu au plătit niciun impozit pe venituri care se ridică la 21 de milioane de lire sterline obţinute din afacerile lor online.
Poliţia din Devon şi Cornwall a depus o plângere împotriva fraţilor şi împotriva unei femei, al cărei nume nu este făcut public, numită doar după inițiala J.
Poliţia încearcă să recupereze aproximativ 2,8 milioane de lire sterline din şapte conturi bancare îngheţate, o cerere pe care cei trei inculpaţi o contestă.
„Andrew Tate şi Tristan Tate sunt evazionişti fiscali şi de TVA în serie", a declarat luni Sarah Clarke, reprezentantă a poliţiei din Devon şi Cornwall, în faţa curţii de magistraţi de la Westminster.
„Ei, în special Andrew Tate, sunt sfidători în această privinţă", a spus ea.
Clarke a invocat un videoclip postat online de Andrew Tate, în care acesta spunea: „Când am locuit în Anglia, am refuzat să plătesc impozite". Acesta a mai spus că abordarea sa a fost „ignoră, ignoră, ignoră pentru că în cele din urmă ei dispar".
Fraţii Tate aveau „un număr foarte mare de conturi bancare" în Regatul Unit, dintre care şapte au fost îngheţate, a spus Clarke.
Ea a declarat că banii - proveniţi din diverse produse vândute pe site-uri web, inclusiv pe OnlyFans - au fost „spălaţi" graţie unui număr foarte mare de conturi bancare din Regatul Unit.
Pe lângă faptul că deţin terenuri, proprietăţi şi vehicule în România, fraţii Tate şi-au cheltuit veniturile pe „maşini rapide şi proprietăţi", a arătat Clarke. „Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani", a spus ea în faţa instanţei.
Fraţii sunt acuzaţi că au plătit puţin sub 12 milioane de dolari într-un cont pe numele lui J. şi că au deschis un al doilea cont pe numele ei, deşi aceasta nu avea niciun rol în afacerile lor.
Poliţia din Devon şi Cornwall susţine că aceasta a fost o fraudă prin fals în declaraţii.
Banii din afacerile fraţilor, inclusiv Cobra Tate, Hustlers' University şi War Room, au fost plătiţi în primul cont, deţinut la furnizorul de servicii de plată Stripe.
Acesta a fost deschis în februarie 2019 pe numele lui J, cu o dată de naştere incorectă.
Permisele de conducere aparţinând atât lui Andrew Tate, cât şi lui J. au fost prezentate ulterior către Stripe ca dovadă a identităţii şi a adresei.
Majoritatea plăţilor din acest cont au mers către unul dintre conturile lui Andrew Tate.
De asemenea, J. a transferat bani prin propriul cont bancar Revolut, inclusiv o plată în valoare de 805.000 de lire sterline.
Din această sumă, 495 000 de lire sterline au fost plătite lui Andrew Tate, iar 75 000 de lire sterline într-un cont pe numele lui J, care a fost ulterior convertit în criptomonedă.
Procedurile deschise împotriva fraţilor Tate sunt civile.
Magistratul-şef Paul Goldspring va decide dacă ceea ce susţine poliţia este adevărat.
Cazul a fost amânat până marţi.
Andrew Tate se autodescrie ca un misogin şi a fost interzis o perioadă pe platformele de socializare după ce a exprimat opinii misogine și disprețuitoare la adresa femeilor.
În România, fraţii Tate, foşti kickboxeri cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, sunt acuzaţi de exploatarea femeilor prin intermediul unei afaceri cu conţinut pentru adulţi, despre care procurorii susţin că funcţiona ca un grup infracţional.
Două femei din România sunt acuzate alături de ei.
În rechizitoriul publicat în iunie anul trecut au fost identificate şapte presupuse victime.
Andrew Tate a susţinut în repetate rânduri că procurorii români nu au dovezi împotriva sa şi că există o conspiraţie pentru a-l reduce la tăcere.
Cei doi sunt acuzați și în Regatul Unit de infracțiuni sexuale, dar judecătorii români au decis judecarea lor mai întâi în România. Pe 12 martie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus amânarea extrădării celor doi frați în Marea Britanie. Totodată, judecătorii au decis ca aceștia să fie puși în libertate până la soluţionarea dosarului pentru care au fost trimiși în judecată în România.
Judecătorii nu s-au opus extrădării, dar au amânat procedura până la soluționarea definită a dosarului pentru care cei doi frați au fost inculpați în România.
Ei fuseseră reținuți în urmă cu o noapte în baza a două mandate europene de arestare emise de autorităţile din Marea Britanie într-o anchetă privind acuzații de agresiune sexuală, dar au fost eliberați de judecătorii români.
În România., traficul de persoane și violul pot fi pedepsite cu închisoare de până la 10 ani.
Frații Tate au stat în arest de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie 2023, pe motiv că sunt astfel împiedicați să fugă din țară sau să modifice probe.
Ei au fost apoi în arest la domiciliu până în august, când instanțele i-au plasat sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară care le-a permis să circule liber, dar fără să poată părăsi țara.
Vineri, pe 5 iulie, instanța a decis menținerea celor doi sub control judiciar, dar nu mai mult de 60 de zile, și le-a permis, la cererea avocaților, să părăsească teritoriul României, în limita granițelor UE. Regatul Unit nu mai face parte din spațiul UE.
Îți mai recomandăm Frații Tate rămân sub control judiciar, dar sunt liberi să circule în spațiul UE