Gafă de zile mari. Candidata partidului lui Dan Voiculescu crede că Rusia e membră NATO

Ramona Ioana Bruyneels, candidatela alegerile prezidențiale care nu a aflat că Rusia nu e în NATO

Ramona Ioana Bruyneels, candidata la alegerile prezidențiale a Partidului Puterii Umaniste (PPU), înființat de Dan Voiculescu, este convinsă că România și Rusia trebuie să-și continue ”exercțiile militare bilaterale” pentru că sunt ”împreună în NATO”.

Întrebată într-o emisiune tv despre partenerii din Est ai României, candidata PPU a afirmat cu grație că Rusia este membră NATO, motiv pentru care nu poate fi ”ignorată total”.

„Nu îi ignorăm total şi nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exerciţiile bilaterale şi exerciţiile din cadrul NATO pe partea militară”, a spus Ioana Bruyneels.

Semnificativ este că aspiranta la Cotroceni a terminat Facultatea de Drept din Cluj și are, potrivit CV-ului și site-ului de campanie, un masterat în managementul administrației publice la Școala de Guvernare John F. Kennedy de la Universitatea Harvard SUA.

A fost angajată a Direcţiei Juridice din MApN, după care ajuns, în decembrie trecut, consilieră a premierului Viorica Dăncilă, poziție din care a demisionat după alegerile europarlamentare. În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, iar în perioada 2015-2016 a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Partidul Puterii Umaniste a fost înființat în 1991 de Dan Voiculescu și, așa cum se spune pe site-ul acestuia, este în continuare membru al PPU.

Gafele de politică externă nu sunt însă ceva nou în peisajul politic românesc. La începutul carierei de premier, Viorica Dăncilă, de exemplu, a încurcat capitala Kovoso, Pristina, cu cea a Muntenegrului, Podgorica. Confuzia a avut loc chiar în prezenta premierului muntenegrean Duško Marković, iar știrea a făcut înconjurul presei.

În vremea în care Elena Udrea era consilieră la Cotroceni a comis o gafă de aceleași dimeniuni, spunând că Norvegia are președinte, deși aceasta este monarhie constituțională.