George Simion (AUR): „Nu îi validăm mandatul lui Francisc Tobă"

George Simion, copreședinte AUR

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a decis să nu îi valideze mandatului lui Francisc Tobă, având suspiciuni că acesta ar fi participat la reprimarea Revoluției din 1989.

Francisc Tobă a candidat pe listele AUR din Brașov și a obținut voturile necesare pentru a ajunge în Parlament. Fost parlamentar PDSR, în perioada 1992-1996, Francisc Tobă se numără printre cei care au lucrat la înființarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Numele său este implicat și în reprimarea revoluției din Sibiu, fiind acuzat de reprimarea manifestanților sibieni.

„Avem însă cazul Francisc Tobă, un caz în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor. Suntem în zilele Revoluției, pe care noi le comemorăm, am luat hotărârea de a nu valida mandatului colonelului Francisc Tobă și de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României”, a declarat George Simion.

El a precizat că a verificat toți candidații Alianței și Francisc Tobă este singurul care nu o să aibă mandatul validat.

Societatea Timișoara i-a cerut în urmă cu câteva zile copreședintelui AUR să nu permită ca Francisc Tobă să ajungă în Parlament. Deși solicitarea făcea referire și la Nicolae Roman, un alt candidat AUR, pentru acesta nu s-a luat o măsură similară. Roman este acuzat că a participat la înăbușirea Revoluției din Timișoara.

E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi e să fim corecți, să fim cinstiți și să nu facem greșeli”, a spus George Simion.

Îți mai recomandăm Interviu. George Simion despre cine e în spatele AUR, legionari, Rusia și politicieni