Bombe incendiare, gaze lacrimogene la Tbilisi, în timp ce protestul împotriva legii „agenților străini” devine violent

Un protestatar care poartă steagul Georgiei se îndreaptă către un baraj de poliție aflat în fața clădirii parlamentului georgian pe 7 martie.

Protestele violente au izbucnit după ce parlamentarii georgieni au votat în primă lectură o lege care ar impune organizațiilor civice din Georgia care primesc mai mult de 20 la sută din finanțarea lor din străinătate să se înregistreze ca „agent străin”.  

Protestatarii care țin un steagul UE sunt loviți cu un tun cu apă în timpul protestului din 7 martie. Șeful diplomației UE a calificat proiectul de lege drept „o evoluție foarte proastă” pentru țara din Caucaz care vrea să adere la blocul comunitar.

Poliția este lovită de o bombă incendiară în timpul protestului. AFP a relatat că a văzut cel puțin trei cocktail-uri Molotov aruncate în poliție.

Polițiștii au blocat accesul protestatarilor pe o stradă care duce la intrarea din spate a clădirii parlamentului din Georgia (văzută în dreapta).

O femeie afectată de gazele lacrimogene răspândite de poliție primește ajutor în timpul protestului.

Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, i-a aplaudat pe protestatari într-un mesaj video trimis din timpul unei vizite în Statele Unite. „Reprezentați o Georgie liberă, o Georgie care își vede viitorul în Occident și nu veți lăsa pe nimeni să ia acest viitor”, a spus ea.

Un protestatar poartă o mască de gaze la intrarea în clădirea parlamentului, pe bulevardul Shota Rustaveli din Tbilisi, după ce o barieră de oțel, montată pentru a-i opri pe protestatari, a fost răsturnată

Poliția se grupează pentru a-i forța pe protestatari să plece din parlament.

Un incendiu este stins cu un tun cu apă.
 

Un protestatar se șterge la ochi după ce poliția a dat cu gaze lacrimogene în protestatari. 

Un protestatar este pus la pământ de un tun de apă pe o stradă care duce la intrarea din spate a parlamentului.

Protestatari care flutură steagul UE sunt împroșcați cu un tun cu apă.

Apa curge pe treptele parlamentului.

Poliția i-a stropit pe protestatari cu apă amestecată cu gaze lacrimogene, în timp ce mulțimea dă asaltul asupra clădirii legislativului. 

Poliția și vehiculele lor au baricadat parlamentul de teama continuării protestelor și pe 8 martie.