Guvernul scoate bani din fondul de rezervă pentru salariile din ministere și instituții publice

Premierul României, Marcel Ciolacu, în timpul ședinței de guvern de joi.

Guvernul a aprobat, joi, suplimentarea bugetelor sau majorarea limitelor de cheltuieli pentru Ministerul Cercetării şi Digitalizării, Ministerul Agriculturii, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării a fost majorat cu 6 milioane lei credite de angajament şi credite bugetare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru cheltuielile de personal și sumele datorate pentru persoanele cu handicap neîncadrate, transmite Guvernul într-un comunicat remis presei joi.

De asemenea, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost majorat cu 14,3 milioane din aceleași surse pentru cheltuieli de personal şi salariale pentru angajații ministerului și ai instituţiilor subordonate.

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pe anul 2023 a fost suplimentat cu suma de 43,9 milioane lei tot din Fondul de rezervă bugetară pentru finanţarea cheltuielilor de personal până la finalul anului.

Executivul a aprobat joi și un memorandum care prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament şi 41.000 lei credite bugetare pentru achiziționarea platformei software „Evidenţa legislaţiei” şi a unui soft de securitate.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost majorat cu 32 de milioane lei pentru Agenţia Naţională pentru Sport din Fondul din același fond de rezervă bugetară pentru finanţarea cheltuielilor de personal pentru lunile octombrie şi noiembrie 2023.

Prin altă hotărâre de guvern, bugetul SGG a fost suplimentat din același fond cu 10,5 milioane lei, pentru plata drepturilor salariale, pentru punerea în executare a titlurilor judecătoreşti, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente.

Și Societatea Română de Televiziune a primit o suplimentare a bugetului pentru cheltuieli de funcţionare şi dezvoltare.

Îți mai recomandăm Consilierul din Guvern care a prins contracte de consultanță de 700.000 de euro a demisionat