Tragedie la petrecerea de Halloween din Coreea de Sud: 153 de persoane au murit, 82 sunt rănite

Tragedia din Seul a avut loc în apropierea mai multor cluburi, iar petrecerea de Halloween era prima organizată după anii de pandemie.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a declarat duminică o perioadă de doliu național, după tragedia de la petrecerea de Halloween din Seul în care au murit 153 de persoane, iar 82 au fost rănite, informează Reuters.

Printre persoanele care au murit se află și 19 străini. Yoon a transmis condoleanțe victimelor, în principal adolescenți și persoane tinere, în jurul vârstei de 20 de ani și a spus că dorește o însănătoșire rapidă pentru mulți răniți.

Medicii din Seul transportă o victimă la spital după busculadă produsă la petrecerea de Halloween. Photo by Jung Yeon-je / AFP)

„Este cu adevărat tragic”, a spus el într-un comunicat. „O tragedie și un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple a avut loc aseară în inima Seulului”.

Echipele de salvatori au intervenit în busculada din Seul, Coreea de Sud, dar mulți tineri au murit la petrecerea de Halloween. REUTERS/Kim Hong-ji

Petrecerea din Seul cu ocazia Halloween-ului era prima după trei ani de pandemie, iar mulți participanți purtau măști și costume specifice. Mulți tineri, în special femei, au murit lângă un club de noapte.

Imagine din Seul înainte să se producă busculada care a produs 151 de victime

Străinii care au decedat sunt din China, Iran, Uzbekistan și Norvegia, au spus oficialii din Coreea de Sud.

Tragedia s-a produs din cauza unei busculade, în care tinerii au încercat să se îndrepte spre un club de noapte.

Îți mai recomandăm Colectiv | Focul care ne-a trezit la realitate pentru scurt timp. După 7 ani, problemele persistă. Arafat: Suntem mai bine pregătiți!