Hamas spune într-o înregistrare că luni va dezvălui soarta a trei ostatici

Ayala Harel ține o pancartă care îl înfățișează pe unchiul ei, pe 14 ianuarie 2024 în Tel Aviv, la o manifestare care a marcat 100 de zile de la atacul din 7 octombrie.

Hamas a difuzat duminică o înregistrare în care apar trei ostatici israelieni și a menționat că soarta lor va fi anunțată în 24 de ore. Duminică s-au împlinit 100 de zile zile de la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, care a provocat un asalt violent al forțelor israeliene în Gaza.

Înregistrarea difuzată duminică de gruparea Hamas, catalogată teroristă de SUA și UE, arată trei ostatici israelieni ce ar fi ținuți în Fâșia Gaza.

Ostaticii îndeamnă guvernul israelian să oprească ofensiva împotriva grupării islamiste palestiniene și să obțină eliberarea lor.

Videoclipul de 37 de secunde, nedatat, în care apar Noa Argamani (26 de ani), Yossi Sharabi (53 de ani) și Itai Svirsky (38 de ani) se încheie cu mesajul „Mâine vă vom informa despre soarta lor”.

Anterior, Hamas a declarat în aceeași zi că a pierdut contactul cu unii ostatici în timp ce forțele israeliene au bombardat Gaza, menționând că e posibil ca aceștia să fie uciși în atacuri, conform Reuters.

De asemenea, Hamas a amenințat la începutul războiului că va executa ostaticii ca represalii la loviturile militare israeliene. Oficialii israelieni au refuzat, în general, să răspundă la mesajele publice ale Hamas cu privire la ostatici, considerându-le un război psihologic.

„Operațiunea militară necesită timp. Ne obligă să fim preciși și o adaptăm în funcție de amenințări și de ostaticii care se află pe teren”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al șefului forțelor armate, contraamiralul Daniel Hagari.

Dintre cele aproximativ 240 de persoane capturate de Hamas pe 7 octombrie, acțiune care a declanșat războiul, aproximativ jumătate au fost eliberate într-un armistițiu din luna noiembrie. Israelul afirmă că 132 au rămas în Gaza și că 25 dintre ei au murit în captivitate.

Rudele unor ostatici i-au cerut premierului Beniamin Netanyahu să încheie un alt armistițiu sau chiar să încheie războiul.

Premierul israelian a promis să lupte până când Hamas va fi distrus, ceea ce, potrivit lui, ar permite eliberarea ostaticilor.

Îți mai recomandăm Armata israeliană continuă să bombardeze în Gaza