Polițiștii care l-au oprit în trafic pe vicele CSM, Daniel Horodniceanu, anchetați pentru abuz în serviciu

La sfârșitul lunii trecute, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, a fost trimis în judecată disciplinară în cazul scandalului din trafic.

Polițiștii care l-au oprit în trafic pe fostul șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), sunt anchetați penal.

Informația a fost făcută publică de polițistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

„Polițiștii care și-au permis să-l oprească în trafic pe Horodniceanu au rămas azi fără telefoane. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a dispus astăzi ridicarea telefoanelor polițiștilor în vederea percheziției informatice. Tot circul ăsta e pe bani publici. Horodniceanu așteaptă liniștit să fie cercetat disciplinar de colegii dumnealui și încasează în continuare salariu de procuror. Tot din bani publici”, scrie Godină.

Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT și vicepreședinte al CSM a fost oprit în trafic de cei doi polițiști de la Rutieră, pentru depășirea vitezei legale.

Într-o filmare care a apărut în spațiul public reiese că Horodniceanu se înfurie pentru că polițiștii nu-l recunosc și-i amenință că va lua legătura cu șeful Poliției Iași.

Îți mai recomandăm Vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu, verificat de Inspecția Judiciară după ce a certat polițiștii care l-au oprit în trafic

„Cu un ministru de interne plagiator și mincinos, susținut de un președinte care promitea o Românie educată, doi polițiști au oprit în trafic o mașină. Doar că la volanul acesteia nu se afla un conducător auto, așa cum ar fi normal, ci era dl Horodniceanu însuși, zeul suprem care ar fi trebuit recunoscut de către orice muritor de rând, cu atât mai mult de către un polițist. După ce a făcut un tam-tam de trei lei, în totală neconcordanță cu funcția înaltă pe care o ocupă, procurorul Horodniceanu este anchetat intern. Partea gravă acum urmează. Nu tot intern, ci în cadrul unui dosar penal, au fost chemați azi cei doi polițiști la parchet, unde au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice”, a scris Godină în altă postare.