Mariupol, fotografiat din satelit: înainte de după invazia rusă

Ruinele unei zone rezidențiale din Mariupol care fumegă mocnit -  29 martie 2020.

Imagine nedatată a unei zone rezidențiale din Mariupol înainte de asaltul rusesc.

O imagine din aceeași zonă, făcută pe 29 martie, arată distrugeri pe scară largă.

Teatrul Mariupol distrus - în ciuda inscripționării cu litere uriașe a cuvântului „COPII” - vizibil la propriu din avion în momentul bombardării. Cuvântul, scris cu majuscule, nu s-a șters nici după atacul forțelor aeriene rusești. Un număr mare de oameni se adăpostiseră acolo când a fost bombardat pe 16 martie. Consiliul local local a estimat că 300 de persoane au murit în bombardament, citând martori oculari.

Locuitorii orașului stau la o coadă interminabilă pentru mâncare la unul dintre ultimele magazine rămase în picioare din Mariupol. Forțele ruse nu au permis până acum intrarea în oraș a ajutoarelor cu alimente și nici evacuarea oamenilor. 

Maxar spune că imaginile din satelit arată tancuri și blindate rusești în jurul caselor.

O altă imagine cu vehicule militare într-un cartier civil. Maxar spune că forțele militare ruse sunt desfășurate în zone rezidențiale.

Mariupol este unul dintre cele mai afectate orașe ucrainene de invazia rusească. 

Baterii de artilerie în poziție de tragere lângă Talakivka, la nord-est de Mariupol. Maxar arată: „Trupele și echipamentele blindate rusești, cu tancuri, vehicule blindate și artilerie sunt desfășurate în jurul zonelor rezidențiale în estul și nord-estului orașului”.