Incendiu masiv în California. Ard 2.000 de hectare de păduri pe oră

Focul se deplasează către autostrada 36, ​​în timp ce incendiul din Park continuă să ardă lângă Paynes Creek, în Tehama County, California - 26 iulie 2024.

Un incendiu uriaș a cuprins nordul Californiei și a ars până acum 350.000 de hectare, devenind al șaptelea cel mai mare incendiu din istoria acestui stat, anunță agenția Cal Fire.

„Park Fire”, scăpat de sub control, a devenit în trei zile unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată în acest stat din vestul SUA, relatează duminică AFP.

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate.

Grant Douglas se oprește pentru a lua o gură de apă în timp ce fuge din calea incendiului pe autostrada 36 lângă Paynes Creek din Tehama County, California.

Incendiul a izbucnit într-o zonă rurală şi muntoasă din apropierea orăşelului Chico, la aproximativ 145 de kilometri nord de Sacramento, capitala acestui stat.

Fumul se ridică de-a lungul autostrăzii 32 lângă Butte Meadows


„Condiţiile extreme ale acestui incendiu continuă să reprezinte o provocare pentru pompieri", scrie agenția de pompieri a statului, Cal Fire, pe reţeaua socială X.

Incendiul din Park, care a început miercuri într-un presupus atac incendiar a fost ținut doar în proporție de 10% duminică dimineață.

Aproximativ 3.700 de pompieri se luptă cu incendiul, care a fost alimentat de teren abrupt și rafale de vânt.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat joi, suspectat că a pornit incendiul prin aruncarea unei mașini în flăcări într-o rigolă de lângă Alligator Hole, din Butte County.

Acum este cel mai mare incendiu din stat anul acesta și al șaptelea cel mai mare înregistrat vreodată în California. A consumat o suprafață de 1,5 ori mai mare decât cele cinci cartiere ale orașului New York.

Căpitanul pompierilor Robert Foxworthy a spus că terenul abrupt și drumurile puține au făcut ca lupta cu incendiul să fie extrem de dificilă.

El a spus că amploarea incendiului a fost agravată de jarul aruncat de vânt la o „distanță mare”, care a declanșat un număr mare de alte incendii.

Comandantul Cal Fire, Billy See, a spus că incendiul se extinde cu 2.000 de hectare pe oră.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.