Incident la metrou. Două trenuri s-au întâlnit pe aceeași linie în staţia Timpuri Noi. Nu sunt victime

Stația Timpuri Noi de la metrou. Fotografie generică.

Două trenuri de metrou s-au ciocnit uşor, marţi seară, în staţia Timpuri Noi din Capitală, după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de cealaltă. Metrorex a transmis că nu sunt victime.

Incidentul a avut loc pe Magistrala 1 de metrou, iar staţiile s-au aglomerat, călătorii au fost nevoiți să aștepte mai bine de 40 de minute. Metrorext a precizat că în urma incidentului nu există victime sau pagube materiale, dar că cercetează incidentul.

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Metrorex.

„Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă şi circulaţia trenurilor a fost reorganizată”, au susţinut ei.

Metrorez a precizat că, din cauza defecțiunii tehnice a unui tren, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. ​

Metrorex arată că trenul defect a fost retras. Dar încă un tren a prezentat o defecţiune la Timpuri Noi în jurul orei 19.15. „Și acesta a fost retras", a comunicat inițial Metrorex.

Mulți dintre călătorii care erau în metrou au postat despre incident pe rețelele de socializare. Cum este și fotografia alăturată făcută de Alexandra Cecilia Titieanu