Industria crucială a petrolului și gazelor se confruntă cu un deficit de personal, pe măsură ce mobilizarea pentru război agravează o criză demografică mai veche, transmite Bloomberg, citat de site-ul știrilor ProTV.
Potrivit analiştilor şi companiilor de recrutare care lucrează pentru industria de petrol şi gaze, companiile energetice care odinioară ofereau cetăţenilor ruşi cele mai bune salarii şi şansa de a urma o carieră, trebuie acum să concureze pentru angajaţi cu armata şi cu producătorii de armament.
Îți mai recomandăm Statele est-europene vor o armată proprie a Europei. O treime dintre români, nostalgici după comunism. Iohannis, cea mai mică încredereNumai bonusul plătit la angajare pentru un soldat care luptă în Ucraina este echivalent cu salariul pentru aproape un an al unui lucrător obişnuit din industria de petrol şi gaze.
Criza de personal nu este un fenomen complet nou, având în vedere că Rusia se confruntă de aproape două decenii cu o diminuare a populaţiei active. Colapsul natalităţii în anii 1990 este la originea problemei, iar pandemia de Covid a creat noi dificultăţi, însă invadarea Ucrainei a agravat problema.
Îți mai recomandăm Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informaţiiPotrivit unui studiu recent al Băncii Centrale a Rusiei, lipsa de personal afectează acum companii din toate sectoarele economiei. Chiar dacă industria de petrol şi gaze pare să continue să funcţioneze fără probleme, ar putea exista un impact pe termen lung.
Mai multe despre fenomen, pe site-ul www.știrileprotv.ro.