Întâlnire emoționantă cu familiile în timp ce prizonierii americani eliberați erau întâmpinați de Biden

Jurnalista Europei Libere, Alsu Kurmașeva (dreapta) își îmbrățișează fiicele, Bibi și Miriam, sub privirile soțului ei, Pavel Butorin. Evenimentul are loc la Baza Aeriană Andrews după eliberarea ei în urma unui schimb de prizonieri de 24 de persoane între Rusia și Statele Unite, pe 1 august.

Jurnalistul Evan Gershkovich (dreapta) și familia lui.

Acreditat de Ministerul de Externe al Rusiei la biroul din Moscova al publicației The Wall Street Journal, Gershkovich a fost acuzat că a încercat să acceseze informații clasificate. Gershkovich a fost primul jurnalist american care a fost arestat sub acuzația de spionaj în Rusia post-sovietică.

Kamala Harris și Joe Biden îl salută pe fostul pușcaș marin american Paul Whelan, în timp ce acesta coboară din avion. Whelan, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat în decembrie 2018, în timp ce vizita Moscova pentru nunta unui prieten. A fost acuzat că a primit informații clasificate.

 

Kamala Harris zâmbește în timp ce președintele Joe Biden îl îmbrățișează pe fostul pușcaș marin Paul Whelan la sosirea în SUA, pe 1 august.  

Președintele SUA, Joe Biden, și vicepreședinta Kamala Harris vorbesc cu Alsu Kurmașeva și familia jurnalistei, redactor pentru Serviciul Tătar-Bașkir al RFE/RL. Ziarista a fost reținută de autorități în iunie 2023, în timp ce-și vizita rudele din regiunea centrală a Rusiei, Tatarstan.

Alsu Kurmasheva își îmbrățișează familia. Pe 19 iulie, Kurmasheva a fost condamnată de un tribunal din Tatarstan la 6 ani și jumătate de închisoare, după un proces secret, cu ușile închise.

Președintele Joe Biden se adresează presei după sosirea prizonierilor.

Evan Gershkovich zâmbește pentru mass-media.

Familia Alsei Kurmashevei aleargă să o întâmpine în timp ce jurnalista cobora din avion.

Alsu Kurmasheva, Evan Gershkovich și Paul Whelan - trei cetățeni americani eliberați de Rusia în cel mai mare schimb de prizonieri de după Războiul Rece - au fost întâmpinați de președintele Joe Biden și de familii pe aeroportul din apropierea Washingtonului.