Interviurile Roșia Today: Cum au petrecut noaptea de Înviere politicienii Dăncilă, Iohannis, Dragnea, Cioloș, Hunor și Băsescu

Reporterii de la Roșia Today au stat de vorbă cu mai mulți politicieni, pe care i-au întrebat un singur lucru: Ce ați făcut în noaptea de Înviere?

Viorica Dăncilă – În primul rând, mulțumesc de întrebare. Cu două ore înainte de Înviere, eu încă mă gândeam de unde să iau lumină. Prima variantă ar fi fost Liviu Dragnea. Până la urmă mi-a dat un cetățean oarecare din sectorul 3, care m-a recunoscut în curtea bisericii. Nu vreți să știți ce-au strigat oamenii ăia în loc de Adevărat a Înviat!, când m-au văzut printre ei. I-am iertat, oricum. Apropo, Hristos a Înviat! la toată lumea.

Klaus Iohannis – Am urmărit slujba de Înviere cu multă atenție și preocupare. Am fost curios să văd dacă fețele bisericești îi îndeamnă pe români, ca de obicei, să voteze cu Necuratul, cu Satana. Sunt aproape convins că referendumul meu va trece, pentru că în noaptea de Înviere am primit un semn: internetul s-a blocat chiar când voiam să postez niște urări pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea. Sărbători liniștite, dragi români!

Liviu Dragnea – În noaptea de Înviere am stat acasă cu Irina și am luat lumină de la televizor, ne-am uitat pe Trinitas TV. La un moment dat a venit la noi Codrin Ștefănescu, l-am chemat să ciocnim ouă. Capul lui a fost mai tare decât oul meu, din păcate. Să ne vedem sănătoși după 1 Mai, când sper să ajung pe o insulă unde se să fiu numai eu, Irina și peștii care mușcă din momeală. Hristos a Înviat!, sper.

Dacian Cioloș – De Înviere vă spun sincer că am muncit. Am lipit afișe cu USR-Plus pe pereții și gardurile unor biserici din București. Alegerile bat la ușă și sunt din patru în patru ani, pe când învieri avem în fiecare an. Și chiar de două ori pe an, dacă-i socotim și pe catolici. Sunt rupt de oboseală, mai am astea trei afișe. Mă duc să le lipesc pe clopotele de la Catedrala Mântuirii Neamului. Adevărat vom câștiga!

Kelemen Hunor – Eu am făcut Paștele la Budapesta, cu toate că mi-ar fi plăcut la Kiev. În noaptea de Înviere l-am sunat pe noul președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelensky. L-am rugat să mă lase să intru în țara lui măcar de 1 Mai, să stau la un picnic cu etnicii maghiari care vor autonomie. Și ca să fie foarte clar, de Paște am ciocnit doar ouă roșii, albe și verzi.

Traian Băsescu – Aș fi vrut să fac Învierea în Costa Rica, dar n-am mai găsit bilete de avion. Am luat lumină pe Skype de la niște prieteni care au mers la singura biserică ortodoxă din San Jose. După aia am adormit cu capul pe masă și era să ia foc casa de la lumânare.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă