Galerie foto. Inundațiile catastrofale din Armenia au izolat mii de oameni fără acces la apă și utilități

27 mai - Râul Aghstev  din nord-estul Armeniei, a ieșit din matcă, iar comunitățile de pe malul lui au fost inundate. Patru oameni și-au pierdut viața.
Ploile torențiale și inundațiile din provinciile Lori și Tavuș, din nordul Armeniei, au provocat prăbușirea unor drumuri, printre care autostrada care merge spre Georgia și linia ferată dintre cele două țări.

Locuitorii din Alaverdi, oraș din nord, din apropierea graniței cu Georgia, zonă despre care se crede că e cea mai lovită de inundații, au rămas în noroi după retragerea apelor revărsate ale râului Debed.
RFE/RL a filmat echipe de salvare care folosesc cabluri ca să transporte lucrurile oamenilor de pe un mal pe celălalt. Pe 26 mai, câteva sute de oameni au fost evacuați din oraș.

Podul de la capătul defileului râului Debed, care leagă cele două părți ale orașului Alaverdi a fost distrus de inundații. 
Un localnic, Gevorg Aslania le-a spus reporterilor RFE/RL că evacuările au fost făcute  locuitori. 

O femeie stă în ușa magazinului ei distrus din Alaverdi. Orașul nu are încă acces la apă potabilă, energie electrică sau gaz.



 

Trandafiri acoperiți de noroi.

Captură după un clip video filmat în interiorul unui magazin alimentar. Așa arată majoritatea magazinelor și caselor din oraș.

Autoritățile spun că vor duce alimente de bază și apă locuitorilor din cel puțin 15 sate izolate de inundații.

Captură dintr-o filmare în care locuitorii încearcă să curețe noroiul.

O imagine din 26 mai arată zonele afectate de inundații din nordul Armeniei. Cel puțin 5.500 de locuitori au rămas izolați, după cum spune ministrul Administrației Teritoriale și Infrastructurii.
 

Ploile torențiale au provocat umflarea râurilor din nord estul Armeniei. Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața în cele mai puternice inundații din ultimele zeci de ani.