Iranienii sărbătoresc după ce Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Iranieni sărbătoresc la Teheran după ce Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) a lansat atacuri aeriene asupra Israelului pe 14 aprilie.

Iranul a lansat un atac cu rachete fără precedent, la scară largă, asupra Israelului, declanșând sirene de alarmă aeriană în întreaga țară, în timp ce apărarea sa aeriană părea să distrugă multe dintre proiectilele primite.

Un iranian sărbătorește în Teheran.

Atacul este primul direct asupra teritoriului israelian, riscând o escaladare majoră, în timp ce Statele Unite au promis o susținere „de fier" pentru Israel.

Teheran, noaptea de 13 spre 14 aprilie 2024  - Demonstranții adunați în Piața Palestina din capitala iraniană flutură steagurile Iranului și Palestine.

Armata Isrelului spune că mai mult de 100 de drone au fost lansate din Iran, iar surse din Irak și Iordania spun că au văzut zeci dintre ele zburând deasupra cestor țări. Oficiali americani afirmă că armata SUA a doborât unele dintre ele.

Iranul a promis represalii pentru ceea ce a numit o lovitură israeliană asupra consulatului său din Damasc la 1 aprilie, care a ucis șapte membri ai IRGC, inclusiv doi comandanți de rang înalt, și a declarat că lovitura sa a fost o pedeapsă pentru „crimele israeliene".

 

Demonstranți iranieni afișează semnul victoriei în timp ce țin în mână un steag iranian timpul unei adunări antiisraeliene în Piața Palestinei.

Israelul nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea pentru atacul asupra consulatului.

Steaguri palestiniene și iraniene sunt afișate după ce IRGC a lansat un atac cu rachete asupra Israelului la Teheran.

Un bărbat iranian ține în mână un poster al comandantului militar iranian de rang înalt, generalul Qassem Soleimani, în timpul unei festivități după atacul IRGC asupra Israelului. Soleimani a fost ucis de un atac american cu dronă în apropierea aeroportului internațional din Bagdad la 3 ianuarie 2020, în timp ce se deplasa pentru a se întâlni cu prim-ministrul irakian Adil Abdul-Mahdi.

Un sistem antirachetă funcționează după ce Iranul a lansat drone și rachete spre Israel, așa cum se vede din Ashkelon, Israel.

Obiecte sunt văzute pe cer deasupra Ierusalimului după ce Iranul a lansat drone și rachete spre Israel.

Iranieni sărbătoresc la Teheran după ce Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) a lansat un atac cu rachete asupra Israelului în noaptea de 13 spre 14 aprilie.