Iranienii au sărbătorit în stradă atacul cu drone asupra Israelului

Iranienii sărbătoresc la Teheran după ce Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) a lansat atacuri aeriene asupra Israelului în noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Iranul a lansat un atac cu rachete la scară largă fără precedent asupra Israelului, declanșând sirenele de raid aerian în toată țara. Apărarea antiaeriană a Israelului a distrus cele multe dintre proiectilele primite.

Un iranian sărbătorește cu o torță aprinsă la Teheran.

Atacul lansat de Iran este primul atac direct asupra teritoriului israelian, riscând o escaladare majoră, pentru că Statele Unite au promis sprijin „de fier” pentru Israel.

Demonstranții flutură steaguri iraniene și palestiniene în timp ce se adună în Piața Palestinei din Teheran în dimineața pe 14 aprilie.

Armata israeliană a declarat că peste 100 de drone au fost lansate din Iran, surse de securitate din Irak și Iordania raportând au văzut  zeci de drone zburând deasupra capului, iar oficialii americani au spus că armata americană le-a doborât pe unele.

Iranul a promis represalii pentru ceea ce a numit o lovitură israeliană asupra consulatului său din Damasc la 1 aprilie, în care șapte membri ai IRGC au fost uciși, inclusiv doi comandanți superiori. Atacul său este o pedeapsă pentru „crimele israeliene”. 

 

Demonstranții iranieni arată semnul victoriei în timp ce țin un steagul iranian și un model de glonț în timpul unei adunări anti-israeliene în Piața Palestinei.

Israelul nu a confirmat și nici nu a infirmat responsabilitatea atacului la consulatul din Damasc din 1 aprilie. 

Steagurile palestiniene și iraniene sunt afișate la Teheran  după ce IRGC a lansat un atac cu rachetă asupra Israelului. 

Un bărbat iranian ține în mână un afiș cu comandantul militar iranian, generalul Qassem Soleimani, în timpul sărbătorii stradale de după atacul IRGC asupra Israelului. Soleimani a fost ucis într-o lovitură cu dronă americană lângă Aeroportul Internațional Bagdad, pe 3 ianuarie 2020, în timp ce călătorea pentru a se întâlni cu premierul irakian Adil Abdul-Mahdi.

Sistem antirachetă israelian funcționează după ce Iranul a lansat drone și rachete spre Israel, așa cum se vede din Ashkelon. 

Obiectele sunt văzute pe cerul Ierusalimului după ce Iranul a lansat drone și rachete spre Israel.

Iranienii sărbătoresc pe străzile din Teheran după ce Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) a lansat un atac cu rachete asupra Israelului în noaptea de 13-14 aprilie.