Criză în Orientul Mijlociu. Un om a fost ucis și alți șase au fost răniți în atacurile israeliene în sudul Libanului

Locul unui atac aerian israelian la Marjayoun, lângă granița Liban-Israel, pe 23 septembrie 2024.

Un om a fost ucis și alți șase au fost răniți în atacurile de luni, 23 septembrie, ale Israelului în sudul Libanului.

Agenția națională de știri din Liban a relatat că Israelul a lansat atacuri aeriene împotriva mai multor locuri din sudul Libanului și că cel puțin o persoană a fost ucisă și șase au fost rănite. Patru oameni au fost duși la spital, potrivit The Guardian.

Pe de altă parte, armata Israelului i-a sfătuit luni pe cetăţenii libanezi să se „îndepărteze de obiectivele” Hezbollah din sudul Libanului și a menționat că raidurile care vizează mişcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat" şi vor fi „mai importante şi mai precise", relatează AFP și Reuters.

„Îi sfătuim pe civilii din satele libaneze situate în interiorul sau în apropierea clădirilor şi zonelor utilizate de Hezbollah în scopuri militare, cum ar fi cele folosite pentru depozitarea de arme, să se pună imediat la adăpost, pentru propria lor siguranţă", a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, la o conferință de presă. El a adăugat că armata israeliană va efectua „lovituri mai importante şi mai precise împotriva ţintelor teroriste implantate la scară largă în Liban".

Îți mai recomandăm Patru răniți după ce peste 100 de rachete au fost lansate din Liban asupra Israelului

Hagari a precizat că avertismentul vizează localităţi pe o distanţă de până la 80 de kilometri nord de graniţa israeliană şi a acuzat Hezbollah că a „transformat sudul Libanului într-un câmp de luptă".

Tensiunile au crescut considerabil în ultimele zile, cu zeci de morţi şi mii de răniţi în Liban, cauzate de o serie de explozii atribuite Israelului, care au vizatpagere și stații de emisie-recepție ale membrilor Hezbollah.

Îți mai recomandăm ONU avertizează de escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu, după ce 14 oameni au murit în atacul Israelului asupra Beirutului

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.