Galerie foto: Au început Jocurile Olimpice de la Paris. Nadia Comăneci, în centrul atenției

Nadia Comăneci (în centru) alături de alți mari campioni, Rafel Nadal (în stânga), Serena Williams (în dreapta) și Carl Lewis (în plan îndepărtat), au transportat cu barca, pe Sena, torța cu care avea să fie aprinsă flacăra olimpică.
 

Nadia Comăneci (cu mâinile ridicate), alături de Serena Williams (în dreapta), Rafael Nadal (cu torța olimpică în mână) și Carl Lewis, în ambarcațiunea care a transportat pe râul Sena torța olimpică.

Vedere deasupra arenei Trocadero de lângă turnul Eiffel, din Paris, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, în timpul sosirii delegațiilor celor peste 200 de țări participante.

Peste 10.000 de sportivi se vor întrece la 39 de sporturi, fiecare cu mai multe discipline.

Marii campioni olimpici francezi Marie Jose Perec (înot) și Teddy Riner (judo) au fost cei care au avut onoarea să fie cei care aprind efectiv flacăra olimpică.

Numele vedetelor care au purtat în partea finală a ceremoniei torța cu carea avea să fie aprinsă flacăra olimpică, precum și al celor care o vor aprinde, a fost păstrat secret de către organizatori.Tor'To

Defilarea celor peste 200 delegații naționale de sportivi a avut loc nu pe stadion, ci în ambarcațiuni care au parcurs râul Sena.

Ceremonia de deschidere a fost marcată nu doar de momente spectaculoase, ci și de ploaie.

O parte a delegației României, formată din 106 sportivi, pe ambarcațiunea pe care au defilat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Artista Celine Dion a susținut ultimul moment artistic al ceremoniei Lady Gaga (foto, în centru) a concertat și ea în timpul evenimentului. Numele ambelor artiste nu a fost anunțat anterior de organizatori, care au dorit să mențină suspansul cu privire la principalele momente muzicale.

Baschetbalistul LeBron James a purtat drapelul SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Statele Unite au obținut cele mai multe medalii la precedenta ediție a Jocurilor, de la Tokyo.

Președintele Franței, Emanuel Macron (în dreapta, în timp ce salută) și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach (în stânga președintelui francez) salută audiența în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. 

Rapperul Snoop Dogg s-a numărat printre cei care au purtat flacăra olimpică la ceremonia de deschidere a JO.

Echipa olimpică a refugiaților, care numără un număr record de 37 de sportivi, la defilarea oficială de la ceremonia de deschidere, pe râul Sena.

Franța a stabilit măsuri de siguranță excepționale pentru această ediție a Jocurilor Olimpice, găzduită din nou de Paris după 100 de ani.

Fostul mare fotbalist Zinedine Zidane (în drepata) îi predă torța cu care avea să fie aprinsă flacăra olimpică tenismenului Rafel Nadal.