Rusia a atacat din nou Kievul în timpul nopții, pentru prima dată în 12 zile

Militarii ucraineni operează un sistem portabil suedez de apărare aeriană RBS 70, în regiunea Kiev, Ucraina, 27 iunie 2023.

Rusia a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac cu drone asupra Kievului, după o pauză de 12 zile, a declarat duminică dimineață un oficial militar ucrainean.

Potrivit acestuia, sistemele de apărare aeriană au distrus toate țintele aflate în apropierea lor.

„Un alt atac inamic asupra Kievului”, a declarat Serhii Popko, un general-colonel care conduce administrația militară a Kievului, într-o postare pe canalul Telegram.

„În acest moment, nu există informații despre posibile victime sau pagube”, a mai spus acesta, conform Reuters.

Martorii citați de agenția de presă spun că au auzit explozii care, din experiența altor nopți, păreau să vină de la sistemul de apărare aeriană care lovește țintele.

Ulterior, forțele aeriene ucrainene au transmis că au interceptat opt drone Shahed și trei rachete de croazieră Kalibr.

Îți mai recomandăm Premierul Spaniei a vizitat Kievul în prima zi a președinției UE a Spaniei. Zelenski a vorbit despre centrala de la Zaporojie

Kievul, regiunea sa și o serie de regiuni din centrul și estul Ucrainei au fost sub alertă de raid aerian timp de aproximativ o oră în jurul orei 2:00.

Atacul a venit la câteva ore după vizita premierului spaniol Pedro Sánchez, care a marcat astfel prima zi a mandatului de șase luni al Spaniei ca președinte al Consiliului Uniunii Europene.

Europa Liberă România este pe Google News. Vă puteți abona AICI.