Klaus Iohannis se întâlnește cu Donald Trump la Casa Albă

Klaus Iohannis și Donald Trump la precedenta întâlnire de la Casa Albă, de la 9 iunie 2017

Președintele României, Klaus Iohannis, va merge într-o vizită oficială de stat în SUA, la invitația președintelui Statelor Unite, Donald Trump, în cursul acestei luni.

Anunțul oficial a fost făcut public simultan la Casa Albă și la Palatul Cotroceni despre a doua vizită oficială a lui Klaus Iohannis în SUA.

Casa Albă a anunțat că vizita are în loc în contextul care marchează 30 de ani de la căderea comunismului în România, iar principala problemă de pe agenda celor doi președinți va avea în vedere provocările de securitate la adresa ambelor țări. „Cei doi lideri vor discuta cum să înfrunte cel mai bine provocările de securitate la adresa României și Statelor Unite și căile de a promova un comerț corect și avantajos și parteneriatele în energie. Vizita va avea loc în contextul în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de când România este membră a NATO. Președintele așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări împreună cu președintele Iohannis”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Anunțul Palatului Cotroceni indică un interes al discuțiilor legat de Parteneriatul strategic între SUA și România . „Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.