La Costinești, turiștii au împânzit plaja. „Cu cât e mai aglomerat, cu atât e mai scump”

Weekend plin pe litoral, unde nu ai loc să arunci un ac. Aglomerație este peste tot: parcările sunt pline ochi de mașini, iar la hoteluri abia se mai găsește câte o cameră liberă.

La Costinești, de pildă, se stă șezlong lângă șezlong, iar în mare sute de oameni sunt unul lângă altul, ca sardelele.

Pentru prima dată în acest sezon estival, numărul turiștilor a ajuns la aproape 200 de mii. Este cifra oficială, se laudă antreprenorii din domeniu, care spun că cele mai multe rezervări pentru această perioadă s-au făcut în ultimele 5 zile.

Așa arăta vineri la prânz plaja din Costinești: umăr la umăr, turiștii par să execute o coregrafie doar de ei știută.

Cu o bere în mână, multora le priește aglomerația printre valuri. Alţii ezită.

Lipite sunt și șezlongurile de pe plajă. Practic într-un astfel de loc chiar dacă mergi cu mare atenţie pe vârfuri tot rişti să primeşti un cot, ori să-ţi pună cineva piedică.

Este atât de multă lume încât salvamarii fluieră mai degrabă preventiv.

Şi totuşi cu cât e mai mare nebunia de pe plajă, cu atât este vacanţa mai frumoasă, spun unii.

„Cu cât e mai aglomerat, cu atât e mai scump. Noi, românii, avem bani de ne dau afară din casă, nu am mai apucat bilete în Turcia sau Grecia și venim la mare la noi."

Şi în Mamaia se vede că este vârf de sezon.

Plajele sunt pline ochi încă de dimineață și cu greu mai găsești un șezlong liber, iar zona de cearșafuri s-a mutat foarte aproape de malul mării.

După ce s-au strecurat printre obstacole, Teofana și Alexandru, doi tineri din Sălaj, au atins bucuroși apa mării. Cei doi își vor aminti cu siguranță această vacanță pentru că este și cea în care ea i-a spus „Da!" celui care urmează să-i fie soț.

Bucuroşi sunt şi hotelierii. La jumătatea lunii august au camerele pline.

Cei care nu au ajuns încă la mare trebuie să ştie că în acest sfârşit de săptămână vor fi 30 de grade în aer și 27 în apa mării.

Mai multe, pe stirileprotv.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI