Liderii Azovstal eliberați în Turcia promit să se întoarcă pe câmpul de luptă

Denys Prokopenko, liderul rezistenței Azovstal a declarat urnaliștilor ca gruparea sa va avea un ro în război.

Comandanții ucraineni care au fost capturați de Rusia după ce au condus apărarea Mariupolului de la oțelăria Azovstal au promis că se vor întoarce pe câmpul de luptă în urma unui schimb de prizonieri.

Comandanții și-au anunțat intențiile în cadrul unei conferințe de presă susținute la scurt timp după ce au sosit sâmbătă la Lviv, Ucraina, împreună cu președintele Volodimir Zelenski

După un asediu îndelungat, orașul portuar ucrainean Mariupol a căzut sub controlul complet al Rusiei în 2022, odată cu predarea Azovstal, ultimul bastion de apărare ucrainean al orașului. Armata rusă a afirmat că peste 2.000 de militari ucraineni s-au predat acolo.

În cadrul unui briefing de presă, unii dintre luptători au vorbit despre experiențele lor în Turcia și și-au împărtășit așteptările privind viitorul.

Denys Prokopenko, un comandant al regimentului Azov, a declarat: "Cel mai important lucru pentru astăzi este că armata ucraineană a preluat inițiativa strategică pe linia frontului și avansează în fiecare zi".

Prokopenko a declarat că revenirea pe linia frontului a fost motivul pentru care el și alții s-au întors în Ucraina.